Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Οι σκέψεις γίνονται πράγματα, γι’ αυτό πρόσεξε τι σκέφτεσαι!

Υπολογίζεται πως ο ανθρώπινος εγκέφαλος παράγει περίπου έως και 70.000 σκέψεις την ημέρα. Οι 95% από αυτές τις σκέψεις είναι ίδιες με τις σκέψεις που κάναμε την προηγούμενη μέρα. Με αποτέλεσμα αυτές οι επαναλαμβανόμενες και συνεχόμενες σκέψεις να δημιουργούν στον εγκέφαλο νευρολογικά μονοπάτια, που χτίζονται με την μορφή των πεποιθήσεων. Τότε αρχίζουμε να πιστεύουμε αυτά που σκεφτόμαστε και η πίστη μας γίνεται πεποίθηση.


Τι Είναι η Πεποίθηση;
Η λέξη πεποίθηση βγαίνει από το ρήμα πέποιθα, δηλαδή έχω πειστεί.

Είναι η εσωτερική μας βεβαίωση ότι αυτό που βλέπουμε, κάνουμε και αισθανόμαστε είναι αληθινό και ουσιώδης.

Πως Μας Επηρεάζουν;
Ο ανθρώπινος εγκέφαλος λειτουργεί και δρα σύμφωνα με τις πεποιθήσεις που φιλοξενεί, προσαρμόζοντας τα πάντα γύρο από αυτές.

Εάν παράδειγμα σε κάποιον, έχει περάσει η πεποίθηση πως δεν είναι ικανός να πέτυχει σε τίποτα, τότε ο νους του, κάνει τα πάντα για να επιβεβαιώσει την πίστη του αυτή, μέχρι που το πετυχαίνει.

Τότε οι πεποιθήσεις του, επηρεάζουν αλλά και κατευθύνουν άμεσα την κρίση και τις σκέψεις του, σε σχέση με τις αποφάσεις που παίρνει και τις επιλογές που κάνει, διαμορφώνοντας με αυτό τον τρόπο όλη την ζωή του.

Πρόσεχε τι Σκέφτεσαι
Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες που έχουνε γίνει, ο ανθρώπινος εγκέφαλος δεν μπορεί να κάνει δυο διαφορετικές σκέψεις ταυτόχρονα.

Δεν μπορεί να σκέφτεται κάτι ευχάριστο και δυσάρεστο την ίδια χρονική στιγμή.

Οπότε χρειάζεται να επιλέξει κάποιο είδος σκέψης.

Το ερώτημα είναι: Τι είδος σκέψης και πληροφορίας θέλεις να κρατήσεις;
Εδώ χρειάζεται να εστιάζουμε την προσοχή μας στο αποτέλεσμα που θέλουμε να έχουμε.

Εάν θες να πετύχεις στην δουλειά σου, δεν θα σε βοηθήσει η σκέψη, πως δεν είσαι καλός , πως δεν μπορείς να τα καταφέρεις.

Και εάν δυσκολεύεσαι να διώξεις αυτήν την αρνητική σκέψη, προτίμησε να μην σκέφτεσαι τίποτα.

Όταν σταματάς να τρέφεις την σκέψη σου αρνητικά, τότε δημιουργείς και τις κατάλληλες προδιαγραφές για να πιάσει χώρο μέσα σου η θετική σκέψη.

Όποιες σκέψεις και αν επιλέξεις, αυτές πλέον θα καθοδηγήσουν την ζωή σου.

Τα λόγια σου, τα όνειρα σου και οι σκέψεις σου έχουν την δύναμη να δημιουργήσουν και να προκαλέσουν ευχάριστες αλλά και δυσάρεστες καταστάσεις στην ζωή σου.

Για αυτό Πρόσεχε…!
Μην στέκεσαι εμπόδιο στο δρόμο σου.

Κάνε στροφή στις σκέψεις σου και άλλαξε το μέλλον σου….!

Θεοδώρα Μουστάκα – Ψυχολόγος, Πτυχιούχος Πάντειου Πανεπιστημίου



Πηγή: