Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

ΣΥΝΕΙΔΗΣΙΣ: Η ΒΑΣΙΣ ΔΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΜΒΙΑ ΟΝΤΑ!!! ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΙΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ - ΚΒΑΝΤΙΚΗ ΦΥΣΙΚΗ!!!

ΔΙΑ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΑΝΘΡΩΠΟ, Η ΥΛΗ ΕΙΧΕ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΤΗΝ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ, ΝΑ ΑΓΓΙΖΕΙ, ΝΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΕΤΑΙ, ΝΑ ΘΑΥΜΑΖΕΙ, ΝΑ ΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ.


-ΔΟΜΙΚΟΙ ΛΙΘΟΙ ΤΗΣ ΥΛΗΣ:
Η ΝΕΩΤΕΡΗ ΦΥΣΙΚΗ ΕΦΕΡΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΘΕΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΚΑΙ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΟΙ ΔΟΜΙΚΟΙ ΛΙΘΟΙ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΑ ΠΡΩΤΟΝΙΑ Η ΤΑ ΝΕΤΡΟΝΙΑ, ΑΛΛΑ ΝΕΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΜΙΚΡΟΤΕΡΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΩΝ ΣΩΜΑΤΙΔΙΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ   ΦΕΡΜΙΟΝΙΑ   ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ:
  • ΕΞΙ   Κ Ο Υ Α Ρ Κ Σ ( «Επάνω, Κάτω, Γοητευτικό Ή Μαγευτικό, Παράξενο Ή Παράδοξο, Κορυφή Ή Αληθινό, Πυθμένας Ή Όμορφο») ΚΑΙ 
  • ΕΞΙ   Λ Ε Π Τ Ο Ν Ι Α (Ηλεκτρόνιο, Νετρίνο Ηλεκτρονίου Ή Ηλεκτρονικό Νετρίνο, Μιόνιο, Νετρίνο Μιονίου Ή Μιονικό Νετρίνο, Ταυ Ή Τ-Λεπτόνιο Και Τ-Νετρίνο Ή Νετρίνο Ταυ.)

-ΑΝΤΙ - ΥΛΗ:
ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΥΛΗΣ (ΠΟΖΙΤΡΟΝΙΟ Η ΘΕΤΙΚΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΟ-. ANDERSON 1932,) Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΣΤΑΤΩΘΗΚΕ ΣΦΟΔΡΑ.
ΜΝΗΜΟΝΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ GOLDHABER, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ Ε Ν Α ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΥΠΕΡΣΩΜΑΤΙΟ ΥΠΗΡΞΕ, ΤΟ   UNIVERSON   ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΜΕΣΑ ΔΙΑΙΡΕΘΗΚΕ ΣΕ ΔΥΟ ΣΩΜΑΤΙΔΙΑ, - COSMON  ΚΑΙ  ANTICOSMON - ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ Ο ΑΙΣΘΗΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΙΣΘΗΤΗΣ ΥΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΜΗ ΑΙΣΘΗΤΟΣ ΑΝΤΙΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΥΛΗΣ.
Ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ KΩΤΣΑΚΗΣ, ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ AΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ AΘΗΝΩΝ, ΕΓΡΑΨΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΥΛΗΣ ΤΟ 1963:
«O ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΥΛΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΓΝΩΡΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΜΑΣ ΚΟΣΜΟΥ.
AΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΟΓΙΚΑ ΟΝΤΑ, ΥΛΙΚΩΣ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΝΤΙΥΛΗ, Η ΜΟΡΦΗ ΟΜΩΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ Η ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΜΑΣ ΚΟΣΜΟΥ, ΕΦΟΣΟΝ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΑΥΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΡΟΟΔΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ».

-ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ H ΥΛΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΝΑ ΠΥΚΝΩΜΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ, ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΜΟΡΦΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ. 
ΣΤΟ ΧΩΡΟΧΡΟΝΟ ΤΟΥ AΪΝΣΤΑΙΝ Η ΥΛΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΙΔΙΟΜΟΡΦΙΑ ΠΕΔΙΟΥ. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ:
«ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΜΗ ΑΙΣΘΗΤΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ. Η ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΤΡΕΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΗ ΑΙΣΘΗΤΟΥΣ ΣΦΑΙΡΙΚΟΥΣ ΣΤΡΟΒΙΛΟΥΣ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑΣ (ΚΑΜΠΥΛΟΤΗΤΑΣ). ΟΙ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΣΤΡΟΒΙΛΩΝ ΣΤΟΝ ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΟ ΕΥΚΛΕΙΔΕΙΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΑΙΣΘΗΣΕΩΝ ΜΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΤΙΛΗΠΤΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΩΣ ΥΛΙΚΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.»

-ΚΒΑΝΤΙΚΗ ΦΥΣΙΚΗ
Η ΕΠΙ ΑΙΩΝΕΣ ΝΕΥΤΩΝΕΙΑ ΘΕΩΡΗΣΙΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΧΟΥΝ ΥΛΙΚΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ, ΑΝΕΤΡΑΠΗ ΑΡΔΗΝ ΚΑΙ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΙΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΗΣ ΚΒΑΝΤΙΚΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΣΥΝΔΕΟΥΝ ΑΙΣΘΗΤΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΙΣΘΗΤΟΥΣ ΚΟΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΟΤΙ Η   ΣΥΝΕΙΔΗΣΙΣ   ΚΑΙ  ΟΧΙ  Η ΥΛΗ, ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΣΙΣ ΔΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΜΒΙΑ ΟΝΤΑ, ΔΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗ ΖΩΗ.
ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟΝ ΤΗΣ ΚΒΑΝΤΙΚΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΩΝ ΑΠΕΙΡΩΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΩΝ:
-ΟΠΟΥ Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΥΛΗ ΜΟΡΦΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑ ΤΟ «ΔΟΚΟΥΝ»,
-ΟΠΟΥ ΔΥΝΑΝΤΑΙ ΝΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΤΑ ΨΥΧΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,
--ΟΠΟΥ Η ΥΠΑΡΞΙΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗ,
-ΟΠΟΥ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΣΥΓΚΛΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΕΡΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ,
-ΟΠΟΥ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΜΑΣ ΠΕΡΙΤΡΙΓΥΡΙΖΕΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΕΡΕΗ ΑΛΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΠΛΑ ΜΙΑ  Ψ Ε Υ Δ Α Ι Σ Θ Η Σ Η.
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ Π Λ Α Ν Η ΤΩΝ ΑΤΕΛΩΝ ΜΑΣ ΑΙΣΘΗΣΕΩΝ, Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ -ΧΡΩΜΑ, ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΑ, ΓΕΥΣΗ-..
ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΝΑΥΔΟΙ ΟΤΑΝ Η ΚΒΑΝΤΙΚΗ ΦΥΣΙΚΗ ΜΑΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ: «ΕΝΑ ΣΩΜΑΤΙΟ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΒΑΝΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ (Η ΙΔΙΟΣΥΝΑΡΤΗΣΕΙΣ) ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ (ΙΔΙΟΤΙΜΕΣ) ΕΝΟΣ ΜΕΓΕΘΟΥΣ (Π.Χ. ΤΗΣ ΟΡΜΗΣ). ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΥΠΕΡΘΕΣΗ Η ΕΠΑΛΛΗΛΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ»

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΖΕΥΓΑΡΑ

«Η ΚΒΑΝΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ (Η ΚΒΑΝΤΙΚΗ ΦΥΣΙΚΗ Η ΚΒΑΝΤΟΜΗΧΑΝΙΚΗ), είναι αξιωματικά θεμελιωμένη θεωρία της Φυσικής, που αναπτύχθηκε με σκοπό την ερμηνεία φαινομένων που η νευτώνεια μηχανική αδυνατούσε να περιγράψει. Η κβαντομηχανική περιγράφει τη συμπεριφορά της ύλης στο μοριακό, ατομικό και υποατομικό επίπεδο. Ο όρος κβάντο (quantum, μικρή ποσότητα - προέρχεται από τη λέξη quantus που στα Λατινικά σημαίνει πόσο) αναφέρεται σε διακριτές μονάδες που χαρακτηρίζουν συγκεκριμένες φυσικές ποσότητες, όπως η ενέργεια ενός ατόμου ύλης σε κατάσταση ηρεμίας.
Η ΚΒΑΝΤΟΜΗΧΑΝΙΚΗ είναι μια θεωρία της ΦΥΣΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ. Θεωρείται πιο θεμελιώδης από την ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ, καθώς εξηγεί φαινόμενα που η κλασική μηχανική και η κλασική ηλεκτροδυναμική αδυνατούν να αναλύσουν, όπως:
1. Την κβάντωση (διακριτοποίηση) πολλών φυσικών ποσοτήτων, όπως για παράδειγμα την κίνηση του ηλεκτρονίου μόνο σε συγκεκριμένες ενεργειακές τροχιές σε ένα άτομο.
2. Τον κυματοσωματιδιακό δυϊσμό, δηλαδή την εκδήλωση, σε ορισμένες περιπτώσεις, κυματικής συμπεριφοράς από σωματίδια ύλης, κυρίως ηλεκτρόνια.
3. Τον κβαντικό εναγκαλισμό, που σχετίζεται με την περιγραφή της κατάστασης ενός συστήματος από επαλληλία καταστάσεων.
4. Το φαινόμενο σήραγγας, χάρη στο οποίο σωματίδια μπορούν να υπερπηδήσουν φράγματα δυναμικού και να βρεθούν σε περιοχές του χώρου απαγορευμένες από την κλασική μηχανική.
Θεωρείται επίσης θεμελιώδης επειδή σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, για παράδειγμα όταν μελετώνται μακροσκοπικά σώματα, οι νόμοι που περιγράφουν τα κβαντικά φαινόμενα συγκλίνουν με τους νόμους της κλασικής μηχανικής, κι έτσι η δεύτερη θεωρείται οριακή περίπτωση της πρώτης. Η περίπτωση αυτή είναι γνωστή ως αρχή της αντιστοιχίας, που αρχικά διατύπωσε ο Νιλς Μπορ.
Η κβαντομηχανική σε έναν αιώνα πειραματισμού δεν έχει διαψευστεί. Κρύβεται πίσω από πολλά φυσικά φαινόμενα και ιδιαιτέρως τα χημικά φαινόμενα καθώς και τη φυσική της στερεάς κατάστασης.»
el.wikipedia.org
xibalbaawe.blogspot.gr

Πηγή:
Βασιλική Ζευγαρά
ΕΛΛΑΝΙΑ ΠΥΛΗ