Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017

ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟΝ ΘΕΡΙΝΟΝ (ΗΛΙΟΥ ΘΕΡΙΝΗ ΤΡΟΠΗ)!!!

21η-22α ΙΟΥΝΙΟΥ!!!
ΕΝΑΡΞΙΣ ΘΕΡΜΟΥ ΘΕΡΟΥΣ!
ΑΝΑΔΥΕΤΑΙ ΦΛΕΓΩΝ Ο ΕΡΩΣ!
ΜΕΤΑΛΑΜΠΑΔΕΥΕΙ ΑΚΑΘΕΚΤΟΣ ΤΟ ΠΥΡ ΤΟΥ ΕΞΑΓΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΓΙΚΗΣ ΜΕΤΟΥΣΙΩΣΕΩΣ!

Ο ΛΑΜΠΩΝ ΘΕΟΣ, Ο ΦΟΙΒΟΣ
ΑΠΟΛΛΩΝ,  ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΔΕΣΠΟΖΩΝ ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΗΣ ΕΝ ΑΡΜΑΤΙ ΧΡΥΣΩ!
ΑΝΑΤΕΛΛΕΙ, ΕΚΤΟΞΕΥΕΙ ΔΙΑΠΥΡΕΣ ΑΚΤΙΝΕΣ ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΑΦΥΠΝΙΖΕΤΑΙ ΕΙΣ ΤΑ ΟΝΤΑ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ ΜΗΤΡΟΣ!
ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΗΣ ΧΡΥΣΑΥΓΗΣ ΗΛΙΟΣ, ΧΑΡΑΣΣΕΙ ΑΝΕΞΙΤΗΛΟΝ ΑΕΝΑΟΝ ΠΟΡΕΙΑΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΟΥΡΑΝΙΑ ΔΩΜΑΤΑ!

ΤΟ ΦΩΣ, ΩΣ ΠΑΝ-ΠΥΡΙΝΟΣ ΦΛΟΞ ΖΩΗΣ, ΕΞΑΛΕΙΦΕΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟΝ! Η ΤΙΤΑΝΙΚΗ ΦΥΣΙΣ ΜΕΤΑΣΤΟΙΧΕΙΩΝΕΤΑΙ! Η ΝΙΚΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΕΡΕΒΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ!
ΟΙ ΜΥΣΤΕΣ ΥΜΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΟΞΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΕΣ ΑΕΙ ΝΕΑΝΙΑΝ ΦΩΣΦΟΡΟΝ ΘΕΟΝ ΚΑΙ ΕΝΑΡΜΟΝΙΖΟΝΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΘΕΙΑΝ ΑΡΜΟΝΙΑΝ ΤΗΣ ΕΠΤΑΧΟΡΔΗΣ ΛΥΡΑΣ ΤΟΥ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΣ ΤΑΣ ΧΕΙΡΑΣ ΤΟΥ ΟΡΦΕΩΣ ΜΑΓΕΥΕΙ ΤΗΝ ΦΥΣΙΝ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΙΕΡΟΝ ΘΥΣΙΑΣΤΗΡΙΟΝ.
Η ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ, Η ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ,  ΤΕΛΕΣΕΝ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ, ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΝ ΤΗΝ ΜΥΗΣΙΝ ΤΗΣ ΕΙΣ ΤΑ ΑΔΥΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΥΦΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΔΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΙΝΕΤΑΙ ΕΝ ΘΡΙΑΜΒΩ ΕΙΣ ΤΗΝ ΛΑΜΠΡΗΝ ΘΕΙΑΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑ.
ΟΙ ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΨΥΧΕΣ/ΠΝΕΥΜΑΤΑ, ΑΠΟΤΙΝΑΣΣΟΥΝ ΤΟΝ ΓΗΪΝΟΝ ΜΑΝΔΥΑΝ ΤΩΝ ΠΑΘΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΝΣΤΙΚΤΩΝ ΤΟΥ ΠΥΚΝΟΥ ΕΡΕΒΟΥΣ, ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΙΕΡΟΝ ΓΑΜΟΝ ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΥΠΕΡΤΑΤΟΥ ΝΟΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΣ, ΤΕΛΕΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΩΣ ΘΕΪΚΑ ΟΝΤΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΥΨΙΠΕΤΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΙΕΡΟΝ ΟΛΥΜΠΙΟΝ ΘΡΟΝΟΝ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΗΛΥΣΙΑ ΠΕΔΙΑ!!!

ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΕΡΙΝΗΣ ΤΡΟΠΗΣ:

Ο ΉΛΙΟΣ, ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΥΠΕΡΙΩΝΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ Ή ΕΥΡΥΦΑΕΣΣΑΣ ( ΕΚ ΤΟΥ ΕΥ ΡΕΟΝΤΟΣ ΦΩΤΟΣ / ΕΥΡΕΙΑ ΡΟΗ ΦΩΤΟΣ), ΕΧΩΝ ΑΔΕΛΦΕΣ ΤΟΥ ΤΗΝ ΗΩ ( ΈΩΣ Ή ΑΥΩΣ) ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΕΛΗΝΗΝ, ΤΗΝ ΤΡΙΠΛΗΝ ΘΕΑΝ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ (ΣΕΛΗΝΗ ΕΚΑΤΗ ΑΡΤΕΜΙΣ), ΔΙΑ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΑΡΧΕΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΚΑΡΙΑ Ή ΗΛΥΣΙΑ ΠΕΔΙΑ, ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ, ΔΙΟ ΚΑΙ Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΦΟΙΒΟΣ Ο ΛΑΜΠΡΟΣ, Ο ΑΝΑΤΕΛΛΩΝ ΑΠΑΣΤΡΑΠΤΩΝ ΘΕΟΣ, Ο  ΦΥΛΑΞ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΤΩΝ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΩΝ, Ο ΕΝΘΡΟΝΟΣ ΘΕΟΣ ΜΥΣΤΗΣ ΤΟΥ ΟΜΦΑΛΙΟΥ ΛΙΘΟΥ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ, Ο ΑΡΧΩΝ ΤΟΥ ΟΜΦΑΛΟΥ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ ΕΙΣ ΧΩΡΟΝ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΝ!
«Κατά την θερινή τροπή στις 21 Ιουνίου, στους ΔΕΛΦΟΥΣ, έχουμε διάρκεια ημέρας 14 ώρες και 50 λεπτά ακριβώς. Η νύκτα διαρκεί 9 ώρες και 10 λεπτά. Ο λόγος 14 50' / 9 10' = (14 5/6) / (9 1/6) δίνει τον 1.618 ήτοι τον χρυσό αριθμό φ (που είναι συζυγής με τον χ=0.618)» (Μουσική Γεωγραφία των Δελφών, Γιώργος Λυκούρας)

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΘΕΡΙΝΗΝ ΤΡΟΠΗΝ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ, ΣΤΙΣ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ, ΗΜΕΡΟΝΗΝΙΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΑΡΧΕΤΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΩΣ ΤΟ ΘΕΡΟΣ, Ο ΉΛΙΟΣ ΦΘΑΝΕΙ ΕΙΣ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟΤΕΡΟΝ ΣΗΜΕΙΟΝ - ΘΕΡΙΝΟΝ ΤΡΟΠΙΚΟΝ ΣΗΜΕΙΟΝ Η ΑΠΛΑ ΘΕΡΙΝΗ ΤΡΟΠΗ - ΤΗΣ ΕΚΛΕΙΠΤΙΚΗΣ ΤΟΥ, ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΚΑΤΕΡΧΕΤΑΙ, «ΤΡΕΠΟΜΕΝΟΣ» ΚΑΙ ΠΑΛΙΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΝ.
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΡΙΝΗΝ ΤΡΟΠΗΝ, Ο ΗΛΙΟΣ ΑΡΓΟΚΙΝΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΟΜΟΙΑΖΕΙ ΩΣΑΝ ΝΑ ΙΣΤΑΤΑΙ ΑΚΙΝΗΤΟΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΚΛΕΙΠΤΙΚΗΣ, ΔΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΡΙΝΟΝ ΤΡΟΠΙΚΟΝ ΣΗΜΕΙΟΝ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΘΕΡΙΝΟΝ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟΝ (ΗΛΙΟΥ ΣΤΑΣΙΣ).


ΤΙΣ ΤΡΟΠΕΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ (ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΑ), ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ Ο ΘΑΛΗΣ Ο ΜΙΛΗΣΙΟΣ (ΒΙΒΛΙΟΝ ΤΟΥ «ΠΕΡΙ ΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΙΣΗΜΕΡΙΑΣ»), ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΤΕΡΟΦΩΤΟΝ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ, ΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΝ, ΤΟΝ ΜΑΓΝΗΤΙΣΜΟΝ κ.α.
ΔΙΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΑΥΤΕΣ ΤΡΟΠΕΣ ΤΟΥ ΉΛΙΟΥ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΕΠΙΣΗΣ, ΠΕΡΙ ΤΑ 600 Π.Χ, Ο ΓΕΩΜΕΤΡΗΣ ΚΑΙ ΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ ΜΕΤΩΝ ΚΑΙ Ο ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΕΥΚΤΗΜΩΝ.
ΑΥΤΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΑΝ ΟΤΙ, ΠΑΡΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΨΥΧΟΣ, Ο ΗΛΙΟΣ ΕΥΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΛΗΣΙΕΣΤΕΡΟΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΓΗΝ, ΕΝΩ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΩΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΘΕΡΟΣ, ΕΥΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΠΟΜΕΜΑΚΡΥΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΗΝ. ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΔΙΑΤΙ ΟΣΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΝ ΜΑΚΡΙΑΝ ΕΥΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΗΛΙΟΣ, ΤΟΣΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΝ ΚΑΘΕΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΤΟΥ ΕΙΣ ΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ, ΕΝΩ ΟΣΟΝ ΠΛΗΣΙΕΣΤΕΡΟΝ ΕΥΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΓΗΝ, ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ Η ΑΠΟΚΛΙΣΙΣ ΤΗΣ.
«Φυσικά σήμερα εμείς γνωρίζουμε ότι αιτία των εποχών του έτους είναι η κλίση των 23 1/2 μοιρών που έχει ο άξονας της Γης σε σχέση με το επίπεδο της τροχιάς της γύρω από τον Ήλιο. Πράγμα που αντικαθρεφτίζεται όπως είπαμε στον ουράνιο θόλο, με αποτέλεσμα η εκλειπτική να τέμνει τον ουράνιο ισημερινό με την ίδια γωνία των περίπου 23 1/2 μοιρών. Έτσι στη διάρκεια του Χειμώνα, οι ακτίνες του Ήλιου πέφτουν πάνω στο βόρειο ημισφαίριο της Γης με πλάγιο τρόπο, ενώ συμβαίνει το αντίθετο στο νότιο ημισφαίριο οπότε εκεί έχουν Καλοκαίρι. Στη διάρκεια της Άνοιξης ο Ήλιος βρίσκεται ακριβώς πάνω από τον ισημερινό της Γης, οπότε και τα δύο ημισφαίρια παίρνουν με τον ίδιο τρόπο της ζωογόνες ακτίνες του Ήλιου». (Π. Σιμόπουλος)

ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΤΟΥ ΘΕΡΙΝΟΥ ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟΥ ΑΝΑΒΑΝ ΠΑΝΤΟΥ ΦΩΤΙΕΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΕΞΑΓΝΙΣΟΥΝ ΚΑΘΕ ΣΚΙΑΝ.
ΟΙ ΝΕΟΙ ΩΣ ΦΛΕΓΟΝΤΕΣ ΠΥΡΣΟΙ ΕΚ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ ΤΗΣ ΕΡΩΤΙΚΗΣ ΜΑΓΕΙΑΣ, ΠΗΔΟΥΣΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ, ΣΦΡΑΓΙΖΟΝΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΡΚΟΥΣ ΤΩΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ!


ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΘΕΡΙΝΗΝ ΤΡΟΠΗΝ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ, ΕΤΕΛΟΥΝΤΟ ΤΕΛΕΤΕΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΤΩΝ ΘΕΩΝ ΚΑΙ ΜΥΗΣΕΩΣ ΤΩΝ ΜΥΣΤΩΝ.

ΟΙ ΜΥΣΤΕΣ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΤΕΛΟΥΣΑΝ ΤΕΛΕΤΗΝ ΠΡΟΣ ΔΟΞΑΝ ΤΟΥ ΦΟΙΒΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ, ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΗΣ ΑΙΩΝΙΑΣ ΝΕΟΤΗΤΟΣ,  ΤΟΥ ΝΟΗΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ,  ΤΟΥ ΠΥΡΦΟΡΟΥ ΘΕΟΥ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΖΕΙ ΔΙΑ ΤΗΝ ΓΑΙΑΝ ΤΙΣ ΕΚΠΟΡΕΥΟΜΕΝΕΣ ΑΝΩΘΕΝ ΘΕΪΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ!  ΤΕΝΤΩΝΕΙ ΤΟ ΤΟΞΟΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΚΤΟΞΕΥΕΙ ΤΙΣ ΑΚΤΙΝΕΣ ΤΟΥ ΩΣ ΒΕΛΗ ΠΥΡΟΣ, ΕΞΑΛΕΙΦΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΤΗΣ   Π Λ Α Ν Η Σ,    ΚΑΘΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ -Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟΝ ΤΟΥ ΣΩΜΑ-,  ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ, ΚΑΘΕ ΠΟΥ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΗΛΙΑΚΟΝ ΤΟΥ ΤΟΞΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΙΟΝ ΘΟΛΟΝ!ΟΙ ΟΡΦΙΚΟΙ ΤΕΛΟΥΣΑΝ ΕΟΡΤΕΣ ΔΙΑ ΤΟΝ ΘΡΙΑΜΒΟΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΗΣ ΤΙΤΑΝΙΚΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΚΑΙ ΕΔΟΞΑΖΟΝ ΤΗΝ ΘΕΙΑΝ ΠΡΟΝΟΙΑΝ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΝ, Η ΟΠΟΙΑ ΔΙΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΤΗΣ ΕΙΣ ΤΑ ΠΕΔΙΑ ΤΗΣ ΜΟΡΦΗΣ, ΟΔΗΓΟΥΣΕΝ  ΤΑ ΕΚΛΕΚΤΑ ΟΝΤΑ ΤΗΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΘΕΟΠΟΙΗΣΙΝ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΑΡΙΝΗΝ ΙΣΗΜΕΡΙΑΝ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΡΙΝΟΝ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟΝ, Ο ΚΑΘΕ ΜΥΟΥΜΕΝΟΣ (ΕΝ ΤΡΙΤΗ ΜΥΗΣΕΙ ΤΕΛΩΝ), ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΘΕΙ ΕΙΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΔΙΑ ΤΗΣ ΟΡΦΙΚΗΣ ΜΥΗΤΙΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΜΥΣΤΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΗΦΑΝΙΣΕ ΤΟ ΕΡΕΒΟΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΒΑΙΝΕΙ "ΕΝ ΘΡΙΑΜΒΩ" ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΘΕΙΑΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΝ ΤΟΥ!

ΟΙ ΕΛΕΥΣΙΝΙΟΙ ΜΥΣΤΕΣ ΤΙΜΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΕΔΟΞΑΖΟΝ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΝ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΠΕΡΣΕΦΟΝΗΣ, ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΕΑΝ, ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΤΗΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΨΥΧΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΩΡΙΜΑΝΣΙΝ ΤΟΥ ΣΙΤΟΥ = ΟΠΟΥ ΣΙΤΟΣ Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΜΥΣΤΗ Η ΟΠΟΙΑ ΕΞΕΛΙΣΣΟΜΜΕΝΗ ΟΔΕΥΕΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΠΟΘΕΩΣΙΝ.

ΟΙ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΘΕΡΙΝΟΝ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟΝ,   ΤΙΜΟΥΣΑΝ ΤΟΝ  ΘΕΙΟΝ ΗΛΙΟΝ ΚΑΙ  ΕΟΡΤΑΖΟΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΙΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΙΕΡΟΝ ΗΛΙΑΚΟΝ ΦΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΡΗΤΟΝ ΛΟΓΟΝ.


ΠΟΛΥ ΕΝΩΡΙΤΕΡΟΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟΥΣ, ΥΠΗΡΞΑΝ ΣΟΦΟΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΠΩΤΕΡΗΣ ΜΥΣΤΙΚΙΣΤΙΚΗΣ ΓΝΩΣΕΩΣ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΔΙΕΣΩΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΥΣ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΝΑΩΝ, ΒΩΜΩΝ ΚΑΙ ΠΥΡΑΜΙΔΩΝ, ΟΙ ΔΙΑΜΗΚΕΙΣ ΑΞΟΝΕΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΕΝΟΙ:
  • ΕΙΤΕ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟΝ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΕΙΣ ΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΚΑΤΑ ΤΑ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΑ (ΘΕΡΙΝΟΝ-ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΝ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟΝ),
  • ΕΙΤΕ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟΝ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΕΙΣ ΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΙΣΗΜΕΡΙΕΣ (ΕΑΡΙΝΗΝ-ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗΝ ΙΣΗΜΕΡΙΑΝ).
ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΕΔΕΙΞΑΝ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΜΕΤΡΙΚΩΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΑ ΕΙΣ ΕΝΑ ΓΕΩΔΑΙΤΙΚΟΝ ΣΥΣΤΗΜΑ, Η ΚΑΤΑΝΟΗΣΙΣ ΚΑΙ Η ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΠΡΟΫΠΟΘΕΤΕΙ ΑΝΩΤΕΡΑΝ ΓΝΩΣΙΝ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΖΕΥΓΑΡΑΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΔΙΑ ΤΑ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΑ ΕΔΩ:
sciencenews.g
in.gr
noosfera.gr
lykomidis.wordpress.com
el.wikipedia.org
hellasforce.com
starclassic.gr
smarosotiraki.blogspot.gr

Πηγές:
Βασιλική Ζευγαρά
ΕΛΛΑΝΙΑ ΠΥΛΗ