Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Άσαντ: Η κατάσταση στη Συρία βελτιώθηκε σε μεγάλο βαθμό καθώς οι τρομοκρατικές ομάδες υποχωρούν

Ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ Ασάντ, δήλωσε ότι η κατάσταση στη Συρία έχει βελτιωθεί σημαντικά από στρατιωτική άποψη καθώς οι τρομοκρατικές ομάδες υποχωρούν αλλά η εξάπλωση της ιδεολογίας τους παραμένει μια από τις βασικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα και η περιοχή της Μέσης Ανατολής γενικά. ανέφερε, ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Assad στον τηλεοπτικό σταθμό WION της Ινδίας σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε το Σάββατο.


«Η κατάσταση έχει βελτιωθεί σημαντικά, ας πούμε, επειδή οι τρομοκρατικές ομάδες, κυρίως το ISIS και η al-Nusra και οι ομοϊδεάτες τους στη Συρία, οι οποίες είναι τρομοκρατικές ομάδες εξτρεμιστών ουαχαμπιστών, υποχωρούν ή ας πούμε ότι η περιοχή υπό τον έλεγχό τους συρρικνώνεται. Έτσι, η κατάσταση στο έδαφος, από στρατιωτική άποψη, είναι πολύ καλύτερη από πριν «, ανέφερε ο Άσαντ.

Ο πρόεδρος σημείωσε, ωστόσο, ότι αυτό δεν ήταν «ολόκληρη η εικόνα» της κατάστασης στη Συρία.
«Δεν πρόκειται μόνο για στρατιωτική σύγκρουση, είναι διάφορα πράγματα, για την ιδεολογία που προσπαθούν να να διαδώσουν στην περιοχή μας, η οποία είναι η πιο επικίνδυνη πρόκληση που μπορεί να αντιμετωπίσουμε βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα», σημείωσε ο Ασαντ.
Σύμφωνα με τον ηγέτη της Συρίας, τέτοιες περιφερειακές χώρες όπως το Κατάρ, το Ισραήλ, η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία καθώς και πολλά δυτικά κράτη, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, της Γαλλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, προσέφεραν υποστήριξη σε τρομοκράτες, οι οποίοι «σηματοδότησαν μια νέα εποχή» και  χρησιμοποιηθηκαν για πολιτικούς σκοπούς.

Ο εμφύλιος (εμφύλιος με μισθοφόρους απο 86 χώρες μόνο εμφύλιος δε λέγεται) πόλεμος της Συρίας εδώ και έξι χρόνια μαίνεται με κυβερνητικές δυνάμεις που αγωνίζονται εναντίον ομάδων της αντιπολίτευσης της Συρίας που προσπαθούν να ανατρέψουν την κυβέρνηση του Assad και πολλές εξτρεμιστικές και τρομοκρατικές ομάδες όπως το Ισλαμικό κράτος (Daesh) και ηJabhat Fatah al Sham (αλ νούσρα).




Πηγή:
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΑΠΟ SPUTNIK
grothia.gr