Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Αδελφές ψυχές και δίδυμες ψυχές (δίδυμες φλόγες)

Όλοι μας λίγο πολύ έχουμε ακούσει για τις "αδελφές ψυχές" και τις δίδυμες ψυχές (αλλιώς δίδυμες φλόγες). Αυτές οι δύο έννοιες μοιάζουν ίδιες, αλλά στην ουσία όμως είναι εντελώς διαφορετικές.
Οι περισσότεροι από εμάς σίγουρα έχουμε αναρωτηθεί, "τι είναι η αδελφή ψυχή?...υπάρχει?...και αν υπάρχει που βρίσκεται?..

Θα την συναντήσω ποτέ?...και αν ναι, πως θα την αναγνωρίσω"?
Επειδή είχα και εγώ αυτά τα ερωτήματα και για καλή μου τύχη μου δώθηκαν οι απαντήσεις, σκέφτηκα να προσπαθήσω μέσα από αυτό το άρθρο να εξηγήσω τι είναι η αδελφή ψυχή και να δώσω μια γενική εικόνα στα ερωτήματα που τίθενται συνεχώς (όπως τα έχω λάβει και τα έχω βιώσει και η ίδια, αλλά και από περιστατικά φίλων).
O όρος «αδελφή ψυχή» βασίζεται στην μεταφυσική θεωρία της μετενσάρκωσης και ειδικότερα στην ανατολική φιλοσοφία. Τι είναι αδελφή ψυχή... Μερικούς ανθρώπους τους συμπαθούμε αμέσως και άλλους όχι. Κάποιους τους ερωτευόμαστε και κάποιους άλλους τους θυμόμαστε μόνο για λίγα λεπτά και μετά τους ξεχνάμε.

Υπάρχουν όμως και κάποιες κατηγορίες ανθρώπων πολύ ξεχωριστές. Αυτούς δηλαδή που συναντάμε και νιώθουμε ότι μας συνδέει κάτι βαθύτερο, ότι τους γνωρίζαμε όλη μας την ζωή. Νιώθουμε άνετα και ίσως την ανεξήγητη ανάγκη να ανοίξουμε την καρδιά μας, λέγοντας τους πράγματα που ούτε στον εαυτό μας δεν θα λέγαμε.

Είναι ένα περίεργο συναίσθημα για να μπορέσει να το προσδιορίσει κανείς.Είναι ένα ανιδιοτελές συναίσθημα, δεν είναι απλά ότι κατανοείς τον άλλον, είναι ότι τον ζείς. Είναι κάποιες φορές που νιώθεις πως ζεί, πως υπάρχει μέσα σου και εσύ το ίδιο προς τον άλλον. Ίσως κάποια στιγμή νιώσεις μια σκέψη ή ένα συναίσθημα που δεν είναι δικό σου αλλά δικό του. Και όλα αυτά είναι δυνατόν να συμβούν ακόμα και αν βρίσκεστε μακριά.

Μπορεί να νομίζεις κάποιες φορές πως είναι φιλία ή έρωτας. Υπάρχει μια βαθιά αγάπη μεταξύ των ψυχών αυτών και ένα πνευματικό δέσιμο που ξεχωρίζει από τις άλλες σχέσεις με κάποιους άλλους. Μπορεί να φαίνεται πως μπλέκω λίγο την τηλεπάθεια με την έννοια της αδελφής ψυχής, αλλά πιστεύω πως οι αδελφές ψυχές έχουν μεγαλύτερο βαθμό τηλεπάθειας μεταξύ τους.
Οι περισσότεροι έχουμε παραπάνω από μια αδελφή ψυχή. Ο ρόλος ενός τέτοιου ατόμου στη ζωή μας λειτουργεί σαν βοηθός και οδηγός στην παρούσα ζωή μας. Όταν δύο αδελφές ψυχές συναντιούνται, η εμπειρία τους αυτή είναι γεμάτη με πρωτόγνωρα συναισθήματα, έντονη συγκίνηση, έντονη ενέργεια, ταχυκαρδία...Αυτά θα έλεγα ότι θυμίζουν συναισθήματα που νιώθει κάποιος όταν ερωτεύεται.(Βέβαια δεν αποκλείεται ο έρωτας ματαξύ τους). Πολλές φορές όταν η ψυχή μας συναντήσει την αδελφή της καρδιοχτυπάει γιατί θυμάται τις κοινές τους εμπειρίες από προηγούμενες ζωές.

Η ψυχή μας έχει μνήμη..!!!(Το ισχυρίζεται και ο Πλάτωνας). Κατά την ενσωμάτωση της όμως...ξεχνάει. Έχει όμως την δυνατότητα να θυμηθεί ξανά. Δηλαδή μπορεί να συναντήσουμε την αδελφή ψυχή μας, και αν εμείς δεν την αναγνωρίσουμε αμέσως...η ψυχή μας την θυμάται!!!Παρόλα αυτά δεν είναι και τόσο εύκολο κάποιος να συναντήσει την αδελφή ψυχή του

Υπάρχουν άνθρωποι που για χρόνια ή και για μια ολόκληρη ζωή, αναζητούν το άλλο τους μισό...αλλά ποτέ δεν το συναντούν. Και αυτό ίσως επειδή δεν ξέρουν τι ψάχνουν ακριβώς, και μέσα τους δεν έχει ξυπνήσει η πραγματική ανάγκη για την απόλυτη ένωση.Μια αδελφή ψυχή μπορεί να είναι κάποιο άτομο το οποίο έχει έρθει να μας βοηθήσει στην πνευματική μας ανάπτυξη και να μας δίνει τρόπους για να ανοίξουμε την καρδιά μας. Μπορεί να έρθει στη ζωή μας ως φίλος, σύζυγος ή παιδί. Μπορεί να είναι κάποιος που μοιραζόμαστε το πνευματικό μονοπάτι, μια κοινή δουλειά ή και ακόμα να είμαστε γονείς των ψυχών αυτών.

Δύο αδελφές ψυχές μπορεί να επιλέξουν να ενσαρκωθούν σαν συγγενείς, φίλοι, ζευγάρι κ.λ.π. Συνήθως όμως σρο τέλος, επιλέγουν να συναντηθούν σαν ζευγάρι μια και οι ενέργειες που ελκύονται είναι πιο δυνατές μέσα από τον έρωτα = δημιουργία! Λέγεται, πως συναντάς την αδελφή ψυχή σου και παραμένεις μαζί της, μόνο όταν έχεις να συντελέσεις μαζί της ένα σημαντικό έργο, μία αποστολή για το καλό της ανθρωπότητας....

Όταν οι περισσότεροι από εμάς ακούμε τη φράση ''αδελφή ψυχή'', σκεφτόμαστε κάποιον τέλειο. Κάποιον που είναι πανέμορφος, λαμπρός, επιτυχημένος, αστείος, ευτυχής και καλός. Σκεφτόμαστε κάποιον που θέλει ακριβώς τα ίδια πράγματα με εμάς. Σκεφτόμαστε ότι δεν θα υπάρξει ποτέ οποιαδήποτε σύγκρουση.

Ότι όλα τα προβλήματα και οι προκλήσεις της ζωής μας θα τελειώσουν ξαφνικά. Φανταζόμαστε ότι από την πρώτη στιγμή που θα συναντηθούμε θα αρχίσουμε να λειτουργούμε τηλεπαθητικά. Όμως, δυστυχώς, δεν έρχεται έτσι.
Εάν μπούμε σε μια τέτοια φαντασίωση της αναζήτησης του ιδανικού, θα έχουμε δημιουργήσει μια ψευδαίσθηση που κρύβει τον κίνδυνο τελικά να μην ερωτευτούμε έναν πραγματικό, ζωντανό άνθρωπο, διώχνοντας ευκαιρίες και βρίσκοντας ελαττώματα σε όλους. Αυτή η κατάσταση που θα έχουμε δημιουργήσει, μόνο μοναξιά και απογοήτευση μπορεί να αποφέρει.

Ο μόνος τρόπος λοιπόν για να προσελκύσουμε την αδελφή ψυχή μας ή το άλλο μας μισό, είναι να μην φανταζόμαστε το βλέμμα του, το πρόσωπό του ή το χρώμα των ματιών του. Να ασχοληθούμε κυρίως, με την καλλιέργεια του χαρακτήρα και της προσωπικότητάς μας, τότε μόνο θα μπορούμε να ξεχωρίσουμε το πραγματικό από την ψευδαίσθηση.Τότε θα προσελκύσουμε τον σύντροφο που θα ταιριάζει στο δικό μας επίπεδο ανάπτυξης, που θα είναι η "αδελφή" ή "δίδυμη" ψυχή μας.

Τι είναι οι δίδυμες ψυχές (δίδυμες φλόγες)...


Η έννοια των Δίδυμων Ψυχών δεν είναι καινούργια. Για παράδειγμα, ο Πλάτωνας την περιέγραψε περί τα 2500 χρόνια πριν. Οι δίδυμες ψυχές είναι κυριολεκτικά το άλλο μισό της ψυχής μας.

Όλοι μας έχουμε μόνο μία δίδυμη ψυχή.

Σύμφωνα με την αρχαία σοφία, όταν μια ψυχή κατεβαίνει από την Πηγή, δημιουργείται μέσα σε ένα "γκρούπ". Οι ψυχές που είναι μέσα σε αυτό το γκρούπ είναι οι αδελφές ψυχές μας. Η καθεμία από αυτές τις ψυχές χωρίζεται σε δύο, δημιουργώντας τις δίδυμες ψυχές.

Οι δίδυμες Ψυχές είναι τόσο όμοιες στην Αρχική τους μορφή που τους είναι απαραίτητο να ακολουθήσουν προσωρινά διαφορετικούς δρόμους, μέχρι να έρθει η στιγμή να συμπληρώσουν ολοκληρωτικά η μια την άλλη. Η ένωση των δίδυμων ψυχών είναι οι πιο γεμάτες σχέσεις που μπορούμε να έχουμε ως άνθρωποι, σε όλα τα επίπεδα.

Ο λόγος που οι δίδυμες ψυχές είναι μαζί, είναι για να υπάρξει ένα είδος πνευματικής εργασίας. Αυτός είναι και ο κυριότερος λόγος που βρίσκονται ξανά, επειδή μέσα από την ένωσή τους μια τεράστια ποσότητα ενέργειας απελευθερώνεται για να χρησιμοποιηθεί στην κοινή τους αποστολή. Ολοένα και περισσότερες δίδυμες ψυχές προσπαθούν να βρεθούν για να βοηθήσουν τον πλανήτη και την ανθρωπότητα να κάνει μια μεγάλη ανύψωση στην συνείδηση.

Οι πιθανότητες να συναντήσετε και να μείνετε με την δίδυμη ψυχή σας εξαρτάται κατά πόσο εξελιγμένη είναι η ψυχή σας. Στην συνάντηση με την δίδυμη ψυχή σας, τίποτα δεν μπορεί να εμποδίσει το να είναι ο ένας κοντά στον άλλον.
Αν νομίζεις πως έχει βρει την αδελφή ψυχή σου...μην αφήσεις αυτή την σχέση να "χαθεί".Μην ξεχνάς πως είναι αρκετά δύσκολο να την συναντήσει κανείς...





Πηγή:
neaepochi.blogspot.gr
revealedtheninthwave.blogspot.gr