Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Οι ΗΠΑ στέλνουν στρατεύματα στις Φιλιππίνες χωρίς την έγκριση του Ντουτέρτε! Προφανώς θέλουν να σώσουν τους τζιχαντιστές απο την μανία του Αντισυστημικού Ηγέτη!

Αφού οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι είχαν αποστείλει Ειδικές Δυνάμεις για να βοηθήσουν τη Μανίλα στον αγώνα της εναντίον ισλαμιστών μαχητών, ο Πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτ ισχυρίστηκε ότι ποτέ δεν ζήτησε τη βοήθεια.
Μετά από ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας το Σάββατο ότι οι Ειδικές Δυνάμεις του Πενταγώνου θα παρείχαν μη στρατιωτική υλικοτεχνική στήριξη στο Φιλιππινέζικο Στρατό στην πάλη τους κατά των εξτρεμιστικών πολιτοφυλακών στο νότο της χώρας, ο Πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντούτετε δήλωσε την Κυριακή ότι δεν ζήτησε βοήθεια.


Ο στρατός της Μανίλα είναι προσηλωμένος  σε έναν απεγνωσμένο αγώνα για να απομακρύνει μια ένοπλη ισλαμιστική εξέγερση που συμμάχησε με την Ντάες/ISIS, η οποία ξεκίνησε στις 23 Μαΐου στο μεγάλο νότιο νησί Μιντανάο.
Ο Duterte διαψεύδει τη συμμαχία μεταξύ Ουάσινγκτον και Μανίλα, φθάνοντας μέχρι του σημείου να ονομάσει τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα «γιο της πόρνης», δεσμεύοντας να κλείσει τις αμερικανικές βάσεις στο αρχιπέλαγος του νησιού και ισχυρίζοντας ότι η Ρωσία και η Κίνα θα παράσχουν την μοναδική στρατιωτική και οικονομική βοήθεια που χρειάζεται η χώρα του.
Αλλά τίθεται το ερώτημα σχετικά με το πώς οι ομάδες των Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ αποκτήσαν τοπική εξουσιοδότηση για να συμμετάσχουν στον αγώνα, υποδεικνύοντας ότι τα στρατεύματα των Φιλιππίνων έκαναν την κλήση και το έκαναν πίσω από την πλάτη του Duterte.
Ένας εκπρόσωπος των στρατιωτικών δυνάμεων των Φιλιππίνων ισχυρίστηκε το Σάββατο ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ παρείχαν υποστήριξη υλικοτεχνικής υποστήριξης και αναγνώρισης, αλλά δεν έχουν «στρατιώτες στη περιοχή», σύμφωνα με το Reuters, επιβεβαιώνοντας μια δήλωση του Πενταγώνου ότι η αμερικανική συμμετοχή στον αγώνα ζητήθηκε από έναν ανώνυμο φορέα Εντός της κυβέρνησης του Duterte.
Μια δήλωση από τη διοίκηση του Duterte σημείωσε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις απαγορεύονται να διεξάγουν μάχες στη χώρα, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι «Η καταπολέμηση της τρομοκρατίας δεν είναι μόνο η ανησυχία των Φιλιππίνων ή των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά είναι ανησυχία Πολλών εθνών σε όλο τον κόσμο. »
Ο Ντουτέρτε εφάρμωσε στρατιωτικό νόμο στο Μιντανάο μετά τη σύλληψη ισλαμιστών μαχητών του Νταές στην πόλη Μαράι. Ο πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι σύμφωνα με το στρατιωτικό νόμο των Φιλιππίνων μπορεί να ελέγξει τον στρατό της χώρας.
Ο πρόεδρος της Φιλιππίνων δεν σχολίασε τους ισχυρισμούς ότι οι στρατιωτικοί αξιωματούχοι των Φιλιππίνων παρακάμπτουν την εξουσία του να ζητήσουν βοήθεια από τις Ειδικές Δυνάμεις των ΗΠΑ.

Περίπου 300 έχουν σκοτωθεί στις μάχες, συμπεριλαμβανομένων τζιχαντιστών μαχητών, μαχητών στρατιωτών του Φιλιππίνων και αμάχων. Υπολογίζεται ότι 250.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί απο τις συνεχιζόμενες μάχες.



Πηγή:
grothia.gr