Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Ξανά χρυσός ο Λευτέρης Πετρούνιας

Ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο προστέθηκε σήμερα στη συλλογή του Έλληνα Ολυμπιονίκη, Λευτέρη Πετρούνια, που κατέκτησε την πρωτιά στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Παρίσι.
Ο Πετρούνιας συγκέντρωσε 15,500 βαθμούς στον τελικό των κρίκων κι άφησε στη δεύτερη θέση με 15,250 βαθμούς τον Σαμίρ Αΐτ Σαΐντ, ο οποίος έκανε μπροστά στα πάτρια εδάφη την επανεμφάνισή του, δεκατρείς μήνες μετά τον φρικτό τραυματισμό του στους Ολυμπιακούς του Ρίο, όπου είχε υποστεί διπλό συντριπτικό κάταγμα κνήμης έπειτα από άσχημη προσγείωσή του στο άλμα. Την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Ουκρανός Ολέγκ Βερνιάιεφ με 14,800 βαθμούς.


Αυτό ήταν το έκτο χρυσό μετάλλιο του Πετρούνια σε ισάριθμους αγώνες τους τελευταίους 19 μήνες, ισοφαρίζοντας έτσι το μακρύτερο αήττητο σερί της καριέρας του και θέτοντας πλέον ως στόχο την κατάρριψη του ρεκόρ!
Ο Λευτέρης Πετρούνιας με την εκπληκτική του εμφάνιση στους κρίκους έδωσε το καλύτερο δείγμα, όχι απλώς ότι είναι έτοιμος για κάθε διοργάνωση, αλλά ότι αποτελεί και το φαβορί για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.
Σε δύο εβδομάδες από τώρα, ο τρεις φορές πρωταθλητής Ευρώπης, θα διεκδικήσει και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Μόντρεαλ του Καναδά.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ήδη του ευχήθηκε καλή τύχη, αφού του έδωσε συγχαρητήρια για τη σημερινή του εξαιρετική επίδοση. 




Πηγή:
ant1news.gr