Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

"Επιτάχυνση ή Επιβράνδυση γηρατος;!"

Γιατί ο ενας απολαμβανει μια καλη υγεια ενώ ο άλλος φαινεται πως τα γηρατεια τον προλαβαν στη γωνία;!
Οι επιστημονες και η ανθρωποτητα απο αιώνες καταπιανονται με το δυσχερες τουτο θέμα..
Το 2009 η Elizabeth Blackburn κερδισε το βραβειο Νομπέλ στην Φυσιολογια της Ιατρικής για την ανακάλυψη της μοριακής βασης των τελομερών.



Σήμερα γνωριζουμε πως η επιταχυσνη ή επιβράνδυση της γηρανσης (και κατα συνεπεία εμφανισεως πολλών νόσων..) εχει να κανει με το γενετικο υλικο, το περιβαλλον,τροπο ζωης και τη νοητική-συναισθηματική μας περίσταση & περιβολή.

Τα τελομερη ειναι υπευθυνα για τη μιτωση και τη συγκρατηση της συνοχης στο χρωμοσωματικο επιπεδο ενδοκυταρρικα.Το Τι και Πως γίνεται και αυτη η συνοχη χάνεται πλεον, αρχισει και διαφαινεται στον οριζοντα της Επιστημης.


Παμε λοιπον να τα δουμε ..

1) Οσοι διακατεχονται απο ΚΥΝΙΚΗ ΕΧΘΡΟΤΗΤΑ( συχνος αλογος θυμός και απωλεια εμπιστοσυνης προς τριτους..βλεπε προσπαθειες ανθρωπων να το κατορθωσουν τουτο στους διαδικυτακους χωρους..)...εχουν μεγαλη πιθανοτητα να φυγουν γρηγοροτερα απο το ματαιο τουτο κοσμο..και πριν αυτο συμβει..να εχουν νοσησει απο πλειαδα ασθενειων..


2) Το "ΑΝΑΜΑΣΗΜΑ" και επαναληψη των στρεσογονων γεγονοτων επιφερει παρομοια αποτελεσματα μακροπροθεσμα..οι ανδρες ειναι προπετεις εδω..

3) Η "παγιοποιηση" του αναμασηματος των συμβαντων το κανει ακομη χειροτερο..

4) Η απαισιοδοξια ειναι η δαμοκλειος σπαθη στη καταστροφη των τελομερων σας.. Μαλλον οι πολιτικοι και άλλοι προυχοντες να το γνωριζουν αυτο και προσπαθουν να το ολοκληρωσουν..
(κανουν και επερωτησεις ονομαστικα πλεον στο Ελληνικο Κοινοβουλιο.. ολοι οι κινδυνοι της Ελλαδος εχουν τελειωσει.. βαδιζουμε προς τη Γη της Επαγγελιας και αυτο που εμεινε να λυθει στο Κοινοβουλιο ειναι ..ποιοι ειναι οι "επι-κινδυνοι" για το τοπο αυτο..Φευ της Ελλαδος παιδιά!)..

5) Η καταστολη σκεψεων και ιδεων αποτελει ακομη μια παραμετρο της επαυξημενης ταχυτητας γηρανσης και των συνεπειων αυτης.. Σημερα μας διδασκουν να ΜΗΝ σκεφτομαστε... υπαρχουν οι "ειδικοι" με διαπιστευτηρια που υπαγορευουν το ΠΩΣ, ΓΙΑΤΙ και ΠΟΤΕ θα κανουμε οτι κανουμε..

6) Ειρωνικό λάθος δηλ. οταν προσπαθουμε τις αρνητικες σκεψεις να τις.."βυθισουμε" στα ταρταρα του ασυνειδητου μας... τοτε εχουμε ακομη μια ταφοπλακα για την υγεια μας..

7) Τελος η πλανηση του Νου σε οτιδηποτε αλλο εκτος απο αυτο που εχει ΣΗΜΑΣΙΑ ειναι η λυδια λιθος του αναθεματος..

Για αυτο προσεξτε πως και γιατι κανετε ή δε κανετε οτι κανετε, οταν και αν το κανετε..

Οφειλουμε ορθα και σε αναταση Νου και Σωματος να πορευομαστε Μπροστα και Ψηλά.. Καιρος για χασιμο δεν υπαρχει...

Μολις πριν απο λιγο ενας συντετριμμενος πατερας μου τηλεφωνησε..ο μοναχογιος του..21 ετων στο 3ο ετος των σπουδων υγειας.. στο τελικο σταδιο καρκινου.. οι ιατροι τον "εστειλαν" σπιτι οπως ειπαν.. δεν "μπορουσαν" να κανουν κατι αλλο.. (αφου ολοκληρωσαν τις χημειοθεραπειες και λοιπες αναγκαιες φαρμακευτικες αγωγες και πρωτοκολα..)

Αλήθεια... Τι άλλο θα.."μπορουσε" ενας σωστος ιατρος να κανει περαν απο το χειρουργειο, φαρμακευτικη αγωγη, ακτινοβολιες, χημειοθεραπεια να κανει;! Τι;!!
Ισως.. να μεινει κοντα στον ασθενη; Ισως να του χορηγει μια καθημερινη ενεση "ψυχοπενικιλινης" και υποστηριξης; Θα μπορουσε να γινει αρωγος στην οικογενεια του ως προς την αναταση ελπιδας; Μηπως να χαριζει λιγες, εστω λιγοστες σταλαγματιες ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ και ΣΥΜΠΟΝΟΙΑΣ;!!
Εκτος απο καποιες, εξαιχουσες και αποκλινουσες απο το κατεστημενο, εξαιρεσεις ..δυστυχως ο κανονας ειναι σκυθρωπα αμειλικτος και απανθρωπος..
Η Επιστημη οταν αποσχιζεται απο την Ανθρωπια και Συμπονοια ..χανει και την επιστημονικοτητα αλλα και τον σεβασμο οπως και αξια που οφειλει να εχει..

Ο Σεβασμος και Εμπιστοσυνη δεν επιβαλονται, ουτε επιτασσονται με εξωγενη μεσα και τροπους... Αποτελουν απλα Σταση και Πραξη Ζωης...

Ειθε οσοι νοουν και διαισθανονται τα σημεια των Καιρων ..να κανουν Βηματα προς τη Ζωη..

Με σεβασμό σε ολους εσας..
Κων/νος Μουρουτης
Περισσότερα ΕΔΩ

Πηγή:
Mouroutis Konstantinos