Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

Η χαμένη ήπειρος Kumari Kandam (Λεμουρία)

Η Λεμουρία, είναι η χαμένη ήπειρος με τον τεράστιο πολιτισμό. Η Ατλαντίδα που αναφέρεται από τον Πλάτωνα πέρα από τις Ηράκλειες στήλες, δεν είναι η μόνη χαμένη ήπειρος στη Γη.
Η αρχαία ήπειρος της Kumari Kandam λέγεται ότι υπήρχε νότια της σύγχρονης Ινδίας, και τώρα βρίσκεται βυθισμένη στον Ινδικό Ωκεανό. Μόνο μερικοί επιζώντες κάτοικοι της Ταμίλ ξέφυγαν από τα κατακλυσμικά γεγονότα και σκορπίστηκαν σε ολόκληρο τον πλανήτη δημιουργώντας άλλους πολιτισμούς όταν η Kumari Kandam εξαφανίστηκε. Ταξιδεύοντας στην Ινδία, θα διαπιστώσετε ότι υπάρχει μια λιγότερο γνωστή ιστορία της τεράστιας ηπείρου που την κατάπιε ο ωκεανός



** Υπάρχουν διάφορα ονόματα με τα οποία αναφερόταν όπως Kumari Kandam, Kumarikkantam και Kumari Nadu.
** Η Kumari Kandam περιγράφεται ως το βασίλειο της Γης στην ενότητα Andakosappadalam του Kanda Puranam, και θεωρείται το λίκνο του πολιτισμού, - το μέρος όπου ξεκίνησαν όλα.
** Η λέξη «Kumari Kandam» αναφέρεται για πρώτη φορά σε μια έκδοση του 15ου αιώνα του Skanda Purana -το μεγαλύτερο Mahāpurāṇa, -δεκαοκτώ ινδουιστικών θρησκευτικών κεμένων - και γράφτηκε από τον Kachiappa Sivacharyara (1350-1420).
** Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, η λέξη «Kumari Kandam" προέρχεται από τις αρχαίες σανσκριτικές λέξεις "Kumarika Khanda."
Ωστόσο, οι σύγχρονοι μελετητές υποστηρίζουν ότι μια τέτοια ήπειρος δεν θα μπορούσε να υπάρξει, και η θεωρία καθίσταται άνευ αντικειμένου. Ορισμένοι συγγραφείς υποστηρίζουν ότι ένα από τα καλύτερα κομμάτια των αποδεικτικών στοιχείων που υποστηρίζουν την ύπαρξη της χαμένης ηπείρου της Kumari Kandam είναι η τεχνητή γέφυρα των 1,7 εκατομμυρίων χρόνων, που βρίσκεται στο στενό Palk, του Ινδικού Ωκεανού και ονομάζεται Γέφυρα του Ράμα. Η Kumari Kandam, ήταν μια ήπειρος που εκτεινόταν ανατολικά μέχρι την Αυστραλία και δυτικά, μέχρι τη Μαδαγασκάρη.
Όταν η Λεμουρία βυθίστηκε στον βρασμένο ωκεανό, ναοί, αρχοντικά, παλάτια, φημισμένες βιβλιοθήκες και σπάνια έργα τέχνης, εξαφανίστηκαν μέσα στον ωκεανό.
Το "Mutthuvirasami Naidu περιγράφει εύγλωττα την καταστροφή των Lemuria από τα κύματα του ωκεανού. Από την Silapathikaram, (λογοτεχνία Sangam), μέχρι τις σύγχρονες γραφές, οι αναφορές που έχουν γίνει για να Kumari Kandam είναι ότι η Ήπειρος της Λεμουρίας καταστράφηκε από τις ηφαιστειακές εκρήξεις σε συνδυασμό με τα βίαια μανιασμένα κύματα που τη βύθισαν.
Οι μελετητές σήμερα προσπαθούν να συναρμολογήσουν το παζλ της χαμένης ηπείρου -γης των Ταμίλ- και θέτουν συνεχώς το ερώτημα, τι χάθηκε μέσα στη Lemuria;
Το ίδιο το όνομα, Kumari Kandam, που τοπικά σημαίνει παρθένα ήπειρος αρχικά αναφέρεται ως Kumari Ναντού. Αργότερα, έγινε Kumari Kandam στην γλώσσα Ταμίλ.
Η Αγγλική αναφορά, έδωσε την αποικιοκρατική ονομασία Lemuria, από τον αγγλικό ζωολόγο Philip Sclater το 1864 από τους λεμούριους που πίστευε ότι ζούσαν εκεί.
Οι αναφορές του όμως έκαναν λόγο, ότι οι Ταμίλ ήταν θηριώδης τριχωτά τέρατα που έμοιαζαν με λεμούριους, και για το λόγο αυτό έδωσε το όνομα Λεμουρία.
Οι Ταμίλ, δεν αποδέχονται το όνομα Λεμουρία ως σεβαστό όνομα, και συνεχίζουν να αναφέρονται στη χαμένη ήπειρο με την ονομασία Kumari Kandam που σημαίνει παρθενική, ανέγγιχτη, γη που γέννησε τον αρχαίο πολιτισμό των Ταμίλ.
Ένας ακαδημαϊκός, μελετητής Ταμίλ της A.M. Paramasivanandam είπε κάποτε, "Αν σήμερα υπήρχε η αρχαία γνώση και η γη των Ταμίλ, θα κυβερνούσε τον κόσμο από τα Ιμαλάια! Οι πρόγονοί μας κυβερνούσαν κάποτε την τεράστια ήπειρο του Kumari Kandam, αλλά σήμερα, περιορίζεται σε σχετικά μικρό χώρο και μακριά από εμάς".
Το ενδιαφέρον της Λεμουρίας πυροδοτήθηκε το 1890, όταν μερικοί Ταμίλ διανοούμενοι θέλησαν να ενώσουν γεωργαφικά, κομμάτια της Ευρωπαϊκής ιστορίας με τη γλώσσα και τη λογοτεχνία των Ταμίλ. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου οι διανοούμενοι άρχισαν να αναγνωρίζουν την Kumari Kandam ως γενέτειρα της γλώσσαςΤαμίλ.
Η φαντασία και τη γοητεία της Kumari Kandam συνεχίζεται. Ο ακαδημαικός σνέφερε επίσης, ότι "Πρέπει εμείς να είμαστε αυτοί που θα ξεσκεπάσουμε τα μυστικά της ιστορία μας".
Ένα μεγάλο μέρος της ιστορίας της Λεμουρία, κάηκε στην Βιβλιοθήκη της Τζάφνα, ενώ άλλες γραφές και άγνωστα βιβλία, είναι κλειδωμένα σε ιδιωτικές βιβλιοθήκες μακριά από τα μάτια του κόσμου, και δεν έχουν αποκρυπτογραφηθεί.
Η Βιβλιοθήκη Roja Muttiah σήμερα ανήκει σε Πανεπιστήμια της Αμερικής, και είναι δύσκολα προσβάσιμη. Ίσως αυτά θα μπορούσαν να μιλήσουν για την ιστορία της Kumari Kandam και των Ταμίλ. Θα μάθουμε ποτέ;


Δείτε επίσης:

Η χαμένη Λεμουρία και η ήπειρος Kumari Kandam (video)




Πηγή:
el.gr