Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Τυφώνας ΙΡΜΑ: Ρωγμές στο μεγάλο κτήριο της NASA στο "Ακρωτήριο Κανάβεραλ" απ'όπου εκτοξεύονται οι πύραυλοι στο διάστημα!

Πριν τρεις ώρες τηλεφώνησαν σε φίλο μου από την Φλώριδα των ΗΠΑ και του είπαν ότι ο τυφώνας ΙΡΜΑ έφθασε στο "Ακρωτήριο Κανάβεραλ" της Φλώριδας στο οποίο βρίσκεται το "Διαστημικό Κέντρο Κένεντι" απ'όπου εκτοξεύονται οι πύραυλοι στο διάστημα.Ήδη από τον τυφώνα παρουσιάσθηκαν ρωγμές στο μεγάλο κτήριο της NASA που βλέπετε στην φωτό με την ονομασία "Vertical Assembly Building",στο οποίο φυλάσονται διαστημικοί πύραυλοι και άλλα.Το κτίριο αυτό μπορεί να αντέξει άνεμους έως και 125 μιλίων ανά ώρα.Ο ΙΡΜΑ έχει ταχύτητα 150 μιλίων.


Το διαστημικό κέντρο είναι πλέον κλειστό για όλο το μη βασικό προσωπικό μέχρι τη Δευτέρα ,όταν η θύελλα υποτίθεται ότι θα έχει περάσει.Σε μια τυπική ημέρα, κατά μέσο όρο εργάζονται 7.900 άνθρωποι σάυτό, αλλά το Σαββατοκύριακο,υπάρχει μόνο μια μικρή ομάδα 120 εργαζομένων που βρίσκεται στο εκεί. Αυτή η ομάδα, η οποία περιλαμβάνει το προσωπικό της NASA και εκπροσώπους εταιρειών που μισθώνουν τις εγκαταστάσειςκαι έχει ως στόχο να διατηρήσει λειτουργικές τις υποδομές του κέντρου κατά τη διάρκεια του καταιγίδας.
Εν τω μεταξύ, πολλά αντικείμενα και συστήματα μεγάλης αξίας προστατεύονται μέσα στο Vertical Assembly Building, όπως τμήματα της πλατφόρμας Mobile Launch Platform, μια κινητή πλατφόρμα που θα υποστηρίξει τις εκτοξεύσεις του επόμενου μεγάλου πυραύλου της NASA,του Διαστημικού Συστήματος Εκτόξευσης.
Αυτός ο πύραυλος λίαν συντόμως θα εκτοξεύτο στο ηλιακό μας σύστημα με άκρως απόρρητη αποστολή,αφού πρώτα θα εκτοξεύτο το "άκρως απόρρητο" μικρό διαστημικό λεωφορίο Χ-37Β,χωρίς προσωπικό το οποίο έχει λίαν εξελιγμένα μηχανήματα παρατηρήσεως,κλπ και μπορεί να μένει έως και δύο χρόνια στο διάστημα.Το Χ-37Β θα κατεύθυνε τον μεγάλο πύραυλο που προανέφερα,σε επιλεγμένους στόχους σε πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος και όπως μας είπαν με χθεσινό μήνυμα οι Ολύμπιοι, θα χρησιμοποιούσε πυρηνικά όπλα εφόσον εντοπίζοντο κτήρια κλπ.

Εν αναμονή νεότερων πληροφοριών.
Γεώργιος Καρδαμίτσης.
10/9/17 10:20



Πηγή:
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΔΑΜΙΤΣΗΣ