Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Ο Κρητικός που έτρεξε ξυπόλυτος στην Κίνα με… πανοπλία (Βίντεο)


Υπερήφανους τους Έλληνες και τους Κρητικούς έκανε ο Κρητικός μαραθωνοδρόμος Ιδομενέας Αβραμάκης, ο οποίος έτρεξε στον μαραθώνιο που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Παντζίν, το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου.
Ο δικός μας Ιδομενέας φόρεσε για μια ακόμη φορά τη βαριά πανοπλία Αρχαίου Έλληνα οπλίτη για να τρέξει στο μαραθώνιο, μετά από σχετική πρόσκληση που έλαβε,  κλέβοντας τις εντυπώσεις και αποσπώντας τα δυνατά χειροκροτήματα και των Κινέζων.
Ο Ιδομενέας Αβραμάκης, υπάλληλος της Περιφέρειας Κρήτης, αναζωπύρωσε το αρχαίο Ελληνικό πνεύμα και μαγνήτισε τα φλας των φωτογράφων.




Έλληνες που παρακολούθησαν τον μαραθώνιο εντυπωσιάστηκαν επίσης από τη σημασία που δίνει η κυβέρνηση Panjin στη συμφωνία φιλίας που υπεγράφη με μαραθωνοδρόμους της Αθήνας το 2016.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διοργανωτές είχαν προσκαλέσει 7 δρομείς από το κλαμπ «Στέλιος Κυριακίδης», 3 δρομείς από το κλαμπ ΤΕΛΜΙΣΟΣ, 3 δρομείς από το κλαμπ APPOLON και τον Ιδομενέα Αβραμάκη από το νησί μας.  Μεταξύ των δρομέων ήταν ο Μιχάλης Καλομύρης ο οποίος τερμάτισε 4ος.
Παράλληλα, πραγματοποιείται έκθεση στο μουσείο της σύγχρονης τέχνης της πόλης, η οποία περιλαμβάνει μεγάλα πανό με 17 θέματα, πολλά μετάλλια και κύπελλα, ενώ στον εξωτερικό χώρο της έκθεσης στήθηκε ένα μεγάλο περίπτερο για τον Μαραθώνιο της Αθήνας.
Η φλόγα του Μαραθώνιου φωτίστηκε σε ειδική τελετή έξω από το μουσείο ενώ την ημέρα του αγώνα μετακινήθηκε στη περιοχή εκκίνησης του μαραθωνίου.
Ο Ιδομενέας Αβραμάκης είναι πολύ γνωστός στη Κίνα από τις πολλές φωτογραφίες που ανέβασαν οι Κινέζοι δρομείς στην Αθήνα στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης.
Στη περιοχή εκκίνησης και τερματισμού, η κυβέρνηση έχει κατασκευάσει ένα τεράστιο πάρκο που ονομάζουν «MARATHOON PARK», με τις εικόνες να εντυπωσιάζουν τους επισκέπτες.




Ποιος είναι ο Ιδομενέας;
Πρόκειται για τον άνθρωπο που επέστεψε από το θάνατο στη ζωή, όταν ξύπνησε απρόσμενα από κώμα 22 ημερών κατόπιν εγχείρησης στους λεμφαδένες, πριν αρκετά χρόνια.
Ο Ιδομενέας Αβραμάκης κλέβει τις εντυπώσεις όχι μόνο το πώς βλέπει τη ζωή και την ελευθερία αλλά και για το ότι τρέχει… ξυπόλητος σε αγώνες δρόμου καθώς όπως είναι γνωστό αποχωρίστηκε τα παπούτσια του από το 2009.  Ήταν μάλιστα κάτι που τράβηξε τη προσοχή της σκηνοθέτιδος Ελιάνας Αμπραβανέλ, όταν την προσπέρασε στον πρώτο της Μαραθώνιο.




Η ζωή του Ιδομενέα Αβραμάκη ξεδιπλώνεται και μέσα από το ντοκιμαντέρ ο Τερματισμός, με τον ίδιο να στέλνει τα δικά του μηνύματα ζωής…

Δείτε το βίντεο:





Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη




Πηγή:
neakriti.gr