Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Τεράστιο πλήγμα κατά της ελληνικής Παιδείας – Ξεσηκώνονται σε όλη την Ευρώπη (Βίντεο)

Το ελληνικό κράτος αδιαφορεί για τα Ελληνόπουλα του εξωτερικού και τα στέλνει στα ξενόγλωσσα σχολεία, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις σε όλη την Ευρώπη, όπου ζουν και εργάζονται Έλληνες.

Αιτία είναι οι σημαντικές ελλείψεις εκπαιδευτικών στα ελληνικά λύκεια που λειτουργούν σε εννέα πόλεις της Γερμανίας αλλά και σε άλλες χώρες.
Στο Λύκειο του Μονάχου, «γίνονται τρεις ώρες μάθημα την ημέρα, το ένα τρίτο των θέσεων εκπαιδευτικών μένει κενό, λείπουν κυρίως μαθηματικοί και φιλόλογοι», λέει στα «ΝΕΑ» ο Πέτρος Καρκάρης γονέας μαθητή Γ' Λυκείου.


Το Λύκειο του Μονάχου είναι το μεγαλύτερο στη Γερμανία με 300 μαθητές, αντίστοιχα κενά υπάρχουν και στα λύκεια σε άλλες οκτώ γερμανικές πόλεις.
Οι εννέα Σύλλογοι Γονέων έστειλαν στις 23 Σεπτεμβρίου επιστολή στον υπουργό Παιδείας και ενημέρωσαν για τα κενά. Αντίστοιχες επιστολές έστειλαν οι μαθητές των Λυκείων Μονάχου και Ντύσελντορφ. «Να τα πείτε στον Τσίπρα», ήταν η πρώτη αντίδραση του αρμόδιου υφυπουργού Παιδείας Κώστα Ζουράρι, επικαλούμενος το επιχείρημα ότι θα πρέπει να επιληφθεί ο Πρωθυπουργός για να βρεθούν τα οδοιπορικά των εκπαιδευτικών που έπρεπε να αποσπαστούν στην Γερμανία.
«Ενώ εμείς προσπαθούμε να διαδώσουμε τον Ελληνισμό, αυτοί μας αναγκάζουν να πάμε στα γερμανικά σχολεία», αναφέρει μια Ελληνίδα μαθήτρια, όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο.


Δεν μας εκπλήσσει που οι κυβερνώντες αδιαφορούν για τον Ελληνισμός εκτός συνόρων. Μάλιστα, στην παρούσα φάση, το μόνο μέλημα της κυβέρνησης είναι τα μεικτά πολυπολιτισμικά σχολεία με «άρωμα» Ισλάμ και όχι τα αμιγώς ελληνικά σχολεία του εξωτερικού.
Προβλήματα υπάρχουν και στο ελληνικό σχολείο των Βρυξελλών, αλλά και στα τμήματα ελληνικής γλώσσας που παραδίδονται στο πλαίσιο της κοινότητας. Σύμφωνα με τον Αργύρη Μαμμή, Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Κεστεκίδειου, όπως είναι γνωστό το Δημόσιο ελληνικό σχολείο που περιλαμβάνει όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, 8 καθηγητές λείπουν από το Δημόσιο σχολείο των Βρυξελλών, όπου φοιτούν γύρω στα 120 παιδιά Ελλήνων που ζουν μόνιμα στη βελγική πρωτεύουσα.
Μάλιστα πριν από λίγο εξέδωσε ανακοίνωση διαμαρτυρίας και η ελληνική κοινότητα του Παρισίου, η οποία κάνει λόγο για πλήγμα στην ελληνική γλώσσα, την οποία, κατά τα φαινόμενα, κάποιοι θέλουν να σταματήσει να διδάσκεται όπουδήποτε!
Του Κίμωνα Χαραλάμπους



Πηγή:
el.gr