Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

Η ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ Ο ΓΙΓΑΝΤΑΣ ΠΑΛΛΑΣ

- "Όταν ο Δίας νίκησε τον Κρόνο και τους Τιτάνες και τους καταπόντισε στα Τάρταρα, η Γαία θύμωσε πολύ και ξεσήκωσε τα παιδιά της, τους Γίγαντες, εναντίον των Ολυμπίων θεών. Αυτοί με αρχηγό τον Ευρυμέδοντα, εκτόξευαν στον ουρανό τεράστιες κοτρώνες και φλεγόμενα βαλανίδια.

Η Γαία έτρεξε να βρει το βοτάνι της αιωνιότητος για να κάνει αθάνατα τα παιδιά της και ο Δίας κάλεσε την Ηώ, την Σελήνη και τον Ήλιο να μην φωτίσουν. Βρήκε πρώτος το βοτάνι, αλλά ο χρησμός έλεγε πως με την βοήθεια ενός θνητού θα μπορούσαν οι θεοί να νικήσουν τους Γίγαντες.

Η Αθηνά κάλεσε τον Ηρακλή και αφού η Νύχτα και η Εκάτη έριχναν τους Γίγαντες κάτω, ο Ηρακλής τους θανάτωνε με τα φαρμακερά του βέλη από το αίμα της Λερναίας Ύδρας. Η Αθηνά καταπλάκωσε τον γίγαντα Εγκέλαδο ρίχνοντας πάνω του την Σικελία και μετά σκότωσε τον γίγαντα Πάλλα, τον οποίον έγδαρε και έφτιαξε από το δέρμα του ασπίδα.."

Η πραγματικότητα των ουρανών όμως είναι διαφορετική. Μετά την ήττα των στασιαστών της 4ης αποστολής υπό τον Κρόνο από τις δυνάμεις της 7ης Αποστολής της Κραταιάς Αυτοκρατορίας της Ανδρομέδας υπό τον Ιερό Άρχοντα Φωτός Δία, οι ερπετοειδείς ανασυντάχτηκαν και εξαπέλυσαν νέαν επίθεση εναντίον των δυνάμεων της 7ης Αποστολής. Η νέα σύγκρουση ονομάστηκε "Γιγαντομαχία", η οποία κατέληξε στην ήττα και την συντριβή των Γιγάντων, οι οποίοι ήσαν όντα τρομερά, ακατανίκητα και από την μέση και κάτω κατέληγαν σε ουρές ερπετών με φολίδες. (υπονοούνται οι ερπετοειδείς σύμμαχοι του Κρόνου από τους αστερισμούς του Δράκοντος, του Όφεως και της Σαύρας)..

[Στην παράσταση, η Αθηνά εξοντώνει τον Γίγαντα Πάλλα προβάλλοντας του την Αιγίδα. Πρόκειται για ετεροχρονισμό, αφού η Αιγίδα ήταν υπερόπλο φορητό, το οποίο η Αθηνά είχε πάντα ριγμένο στους ώμους της, ενώ προβάλλει στον Πάλλα την ασπίδα με το κεφάλι της μέδουσας Γοργώς, υπερόπλο που υποδηλεί το Γοργόνειο..]


Athena presenting the Aegis to the giant Pallas. Christie's, London, Catalogue des pierres graves antiques de S.A. le Prince Stanislas Poniatowski ([1830?]-1833), 136, Sardonyx

Πηγή:
Nicos Kastanias
ΕΛΛΑΝΙΑ ΠΥΛΗ