Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

"Σπιτική σάλτσα κέτσαπ - Χωρίς προσθετά Ε.."

http://www.saltandsugar.gr/wp-content/uploads/2014/09/%CE%BA%CE%B5%CF%84%CF%83%CE%B1%CF%801.jpgΗ σάλτσα που έχουν λατρέψει μικροί και μεγάλοι. Το τέλειο συνοδευτικό για το φαγητό μας, τα σνάκ μας.
Φτιάξτε λοιπόν μόνοι σας τη δική σας σάλτσα κέτσαπ!


Υλικά:
2 κιλά ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
2 κόκκινες πιπεριές ( όχι καυτερές ) ψιλοκομμένες, χωρίς τα σπόρια τους
1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
2 κ.γ. ξύδι
1 κ.γ. πιπέρι
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. μπαχάρι σε σκόνη
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.σ. ελαιόλαδο



Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός απο το λάδι, σε μια κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου μια ώρα.
Φροντίζουμε να ανακατεύουμε τακτικά το μίγμα.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα απο τη φωτιά και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει.
Μεταφέρουμε το μίγμα στον επεξεργαστή τροφίμων και επεξεργαζόμαστε μέχρι να προκύψει μια παχύρρευστη σάλτσα.
Αποθηκεύουμε τη σάλτσα σε βαζάκια και καλύπτουμε με το ελαιόλαδο.



Φυλάμε τα βαζάκια στο ψυγείο.


Πηγή:
saltandsugar.gr