Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

"Συνταγή για αυγά όπως δεν τα έχετε ξαναδοκιμάσει!"

Μπορεί κάποιος να μην είναι λάτρης των αυγών, όμως ένας τουλάχιστον τρόπος μαγειρέματός τους θα του αρέσει! Πολλά παιδιά, για παράδειγμα, δεν τρώνε τα βρασμένα αυγά, επειδή ενοχλούνται από την (ομολογουμένως έντονη) μυρωδιά. Έχετε δοκιμάσει ποτέ να τα ψήσετε στο φούρνο; Πριν μήνες προτείναμε μια συνταγή για αυγά στο φούρνο και τώρα επιστρέφουμε με μια ακόμη σούπερ πρόταση: αυγά ψημένα στο φούρνο, μέσα σε «βαρκούλα» ντομάτας και σερβιρισμένα σε ψημένο ψωμί! Αν δεν πειστήκατε ήδη να τα φτιάξετε τώρα, είστε εξωγήινοι και δεν σας συμπαθούμε!
Τι θα χρειαστείτε
  • 3 μεγάλες ντομάτες
  • 6 αυγά
  • Ψωμί χωριάτικο ή ψωμί για τοστ
  • Γλυκιά πάπρικα/ Αλάτι/ Πιπέρι/ Λεμόνι
  • Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

Στη συνέχεια, κόψτε στη μέση τις ντομάτες και αφαιρέστε με ένα κουτάλι το εσωτερικό τους, σαν να φτιάχνατε γεμιστά. Για να σταθεροποιηθούν στο τηγάνι, κόψτε μια λεπτή λωρίδα από την κυρτή τους επιφάνεια, ούτως ώστε να γίνει επίπεδη.

Βάλτε σε ένα τηγάνι τις κομμένες ντομάτες.


Βήμα 2ο
Σπάστε τα αυγά και χύστε το περιεχόμενό τους σε κάθε μία από τις μισές ντομάτες. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.



Βήμα 3ο
Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 7-8 λεπτά αν θέλετε τα αυγά να γίνουν μελάτα ή για 10-12, αν τα προτιμάτε σφιχτά.

Όσο ψήνονται, βάλτε στην τοστιέρα δυο-τρεις χοντρές φέτες ψωμί.

Βγάλτε τις «βαρκούλες» ντομάτας-αυγού απ’ τον φούρνο, ρίξτε τους λεμόνι και πασπαλίστε με γλυκιά πάπρικα.

Σερβίρετε με ψιλοκομμένα μυρωδικά, πάνω σε μια χοντρή, ψημένη φέτα ψωμιού.


Καλή επιτυχία!





Πηγή: 
abeautifulbite.com