Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

"«Θα χυθεί αίμα» προειδοποιούν οι αγρότες της Μεσσήνης" (βίντεο)

Την πρώτη τους δυναμική κινητοποίηση πραγματοποίησαν χθες αγρότες από την περιοχή της Μεσσήνης. Συγκεκριμένα, λίγα λεπτά μετά τις 11.00 το πρωί έφτασαν στην πλατεία της πόλης με πομπή, όπου και παρέταξαν τα τρακτέρ τους. Μάλιστα, τοποθέτησαν τρία από αυτά πάνω στα σκαλιά της Τράπεζας Πειραιώς (εκεί στεγαζόταν το κατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας, που έχει πλέον εξαγοραστεί από την Πειραιώς).
Οι αγρότες δήλωσαν αποφασισμένοι να φτάσουν στα άκρα, ενώ κάλεσαν όλο τον κόσμο στη μεγάλη συγκέντρωση που θα γίνει αύριο Κυριακή στον κόμβο του Ασπροχώματος.


Χαρακτηριστικά δήλωσαν τα εξής: «Ο αναβρασμός των αγροτών πλέον είναι μεγάλος, και είμαστε ακόμα στην αρχή για τους αγώνες που θα δώσουμε τις επόμενες ημέρες. Θέλουμε να καλέσουμε όλο τον κόσμο, και όχι μόνο τον αγροτικό, να βγουν στους δρόμους. Με αυτό το νομοσχέδιο δεν υπάρχει γυρισμός, πρέπει η κυβέρνηση να το πάρει πίσω.
Εμείς θα γυρίσουμε στα σπίτια μας μόνο όταν αποσυρθεί αυτό το νομοσχέδιο, αλλά ούτε και τότε θα αισθανόμαστε σίγουροι. Οι Έλληνες πρέπει να ξεσηκωθούν, αρκετά κοιμήθηκαν, μας ήπιαν το αίμα».
Για τη συνέχεια των κινητοποιήσεων, μας είπαν ότι αύριο θα φτάσουν στο Ασπρόχωμα αγρότες από τα Φιλιατρά, τους Γαργαλιάνους, του Χανδρινού, τη Χώρα, την Κυπαρισσία, το Μελιγαλά και γενικότερα όπου υπάρχουν αγρότες στη Μεσσηνία. Ουσιαστικά θα δημιουργήσουν ένα παμεσσηνιακό μπλόκο, το οποίο συντονίζεται από το συντονιστικό όλης της Ελλάδας, που αποτελείται από 250 συλλόγους.
Δήλωσαν, δε, περήφανοι που είναι αγρότες, ενώ πρόσθεσαν ότι, όπως το ’21 ο Κολοκοτρώνης με τα παλικάρια του πέταξε τους Τούρκους, έτσι τώρα κι αυτοί θα πετάξουν τους Γερμανούς και αυτή την κυβέρνηση. Μάλιστα, υποστήριξαν ότι αν δεν κάνει πίσω η κυβέρνηση, θα χυθεί και αίμα, κι αν δεν υποχωρήσουν, θα δουν τους αγρότες με τα τρακτέρ τους μέσα στη Βουλή.
Τέλος, αναφέρθηκαν στην Τράπεζα Πειραιώς που αγόρασε την Αγροτική, κατηγορώντας τη δεύτερη ότι με δόλο πήρε τις περιουσίες των αγροτών.
Να σημειωθεί ότι στο πλευρό των αγροτών της Μεσσήνης στέκονται κι άλλοι φορείς και κλάδοι και χθες στο σημείο ήταν μέλη του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης, με επικεφαλής τον πρόεδρό του.
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούση

ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ 
Συστράτευση με την αγωνιζόμενη αγροτιά  
Σε μαζική σύσκεψη αγροτών και κτηνοτρόφων που πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ στην Κερασίτσα, αποφασίστηκε ομόφωνα να συστρατευτούν με την υπόλοιπη αγωνιζόμενη αγροτιά όλης της χώρας.
Έπειτα από διεξοδική συζήτηση, ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Αρκαδίας κατέληξε στο πλαίσιο διεκδικήσεων όπως καθορίστηκε σε επανειλημμένες πανελλαδικές συσκέψεις της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων: «Καλούμε όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους με τα τρακτέρ τους και τα αγροτικά τους μηχανήματα, την Κυριακή 24 Γενάρη στις 11.00 το πρωί στον ΟΓΑ στην Τρίπολη.
Συμμετέχουμε σήμερα Σάββατο 23 Γενάρη στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην πλατεία Πετρινού στις 6.30 το απόγευμα και νεκρώνει όλη η Ελλάδα την Πέμπτη 4 Φλεβάρη στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία».


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 
Συμμετοχή κτηνοτρόφων στις κινητοποιήσεις των αγροτών  
Προχθές το μεσημέρι συναντήθηκε η προσωρινή διοικούσα επιτροπή της Συνομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, και αποφασίστηκε από κοινού η συμμετοχή των κτηνοτρόφων Περιφέρειας Πελοποννήσου στις κινητοποιήσεις των αγροτών Ελλάδας ενάντια στις νέες τροποποιήσεις του ασφαλιστικού και φορολογικού συστήματος.
Την Επιτροπή Συνομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Περιφέρειας Πελοποννήσου απαρτίζουν οι:
Ν. Αρκαδίας: Μπαρουξής Μάκης – Μαρνέρης Κωνσταντίνος
Ν. Μεσσηνίας: Γυφτάκης Κωνσταντίνος – Τσιλιμπέρδης Κωνσταντίνος – Γιαλαμάς Δημήτριος.
Ν. Λακωνίας: Βλάχος Αναστάσιος – Χρήστου Δημήτριος – Τσολομήτης Ευάγγελος
Ν. Κορινθίας: Στέφας Παναγιώτης – Κουμπούνης Ηλίας
Ν. Αργολίδας: Ζούζια Κωνσταντίνα – Σκούμπας Ιωάννης – Πέπας Αργύριος.




Πηγή:
tharrosnews.gr