Ιδανική λύση για τσιμπολόγημα, πρωινό στο δρόμο ή
ένα υγιεινό επιδόρπιο. Απλό, γρήγορο, εύκολο, χορτοφαγικό, διαιτητικό,
χωρίς γλουτένη, χωρίς ζάχαρη, και τόσο νόστιμο.
Eυχαριστούμε ιδιαίτερα τις THE FELLA TWINS γι αυτή την τέλεια συνταγή!
Συστατικά
Μέθοδος Εκτέλεσης
- 120 γρ. βρώμη σε σκόνη (χτυπημένη στο μούλτι)
- 80 γρ. καρύδα τριμμένη
- 120 γρ. αλατισμένα φυστίκια Αιγίνης
- 80 γρ. καρύδια
- 80 γρ. φουντούκια
- 75 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι και ξύσμα
- 150 γρ. μέλι
- 35 γρ. κακάο
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 πρέζα αλάτι
- 60 γρ. κράνμπερις αποξηραμένα
- 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- κανέλα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε τη βρώμη, το κακάο, την κανέλα, την καρύδα και 1 πρέζα αλάτι.
- Στο μούλτι, ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς (φουντούκια, καρύδια και φυστίκια) και τους χτυπάμε. Τα ρίχνουμε και αυτό στο μπολ.
- Ξύνουμε λίγο πορτοκάλι, ρίχνουμε το κράνμπερι και το εκχύλισμα βανίλιας.
- Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα. Μόλις λιώσει ρίχνουμε το μέλι και το χυμό από πορτοκάλι.
- Ρίχνουμε το υγρό μείγμα στο άλλο μπολ και ανακατεύουμε.
- Σε μία φόρμα 30 x 10 με λαδόκολλα απλώνουμε το μείγμα μας, το τυλίγουμε με τη μεμβράνη και το πατάμε καλά να σφίξει.
- Τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες να παγώσει και μετά σερβίρουμε.
Tip
Αν δεν έχουμε πολυκόφτη με μεγάλο κάδο, μπορούμε να
κάνουμε την ίδια διαδικασία με μικρό μούλτι, χωρίζοντας όμως τα υλικά
μας σε 2 δόσεις για να πολτοποιηθούν. Διατηρούνται τυλιγμένα με μεμβράνη
στη κατάψυξη για 1 μήνα!»
Πηγή: