Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

"ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΡΟΜΠΟΤ ΠΟΥ ΘΑ “ΠΕΘΑΙΝΕΙ” ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ..."

Όλοι είχαμε δει την ομώνυμη ταινία του Robin Williams “Bicentennial Man”  ή αλλιώς ο άνθρωπος των δύο αιώνων, που να φανταζόμασταν όμως ότι στο κοντινό μέλλον θα μπορούσαμε να μιλάμε για υπαρκτά σενάρια.
Για πρώτη φορά ρομπότ θα ολοκληρώνει τον κύκλο της ζωής του κανονικά σαν να αποσυντίθεται ανθρώπινο πτώμα και μάλιστα βιολογικά χάρη στα βιοδιασπώμενα υλικά του.


Η Ελληνίδα Αθανασία Αθανασίου, ερευνήτρια του Ιταλικού Ινστιτούτου Τεχνολογίας(ΙΙΤ) στη Γένοβα παραχώρησε συνέντευξη στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και για την ειδικότητα της στα “θαυματουργά” υλικά.

Όπως είπε και η ίδια προβλέπεται πως τα “έξυπνα” υλικά θα μεταμορφώσουν την ζωή μας έχοντας πλήθος εφαρμογών που θα σχετίζεται με  τις μεταφορές, το περιβάλλον, την ιατρική κ.α. Αναφέρει πως αυτήν τη στιγμή στο Ιταλικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας εργάζονται 15 Έλληνες ερευνητές και συνδέονται άμεσα με την βιομηχανική παραγωγή της χώρας σε αντίθεση με την Ελλάδα που δεν υπάρχει πρακτικό αντίκρυσμα.

Στο ίδιο Ινστιτούτο εργάζεται και ο Έλληνας ρομποτιστής Νίκος Τσαγκαράκης  ο οποίος είναι και επικεφαλής του ανθρωπόμορφου ρομπότ “Walk-Man” .
Δήμητρα Μουταφίδου



Πηγή:
eoellas.org