Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

10 ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΒΟΗΘΟΥΝ ΤΙΣ ΑΡΤΗΡΙΕΣ ΝΑ ΞΕΒΟΥΛΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ

Κυκλοφορούν ένα σωρό χυμοί και σκευάσματα για αποτοξίνωση, υπάρχουν όμως και πολλές φυσικές τροφές που βοηθάνε σ’αυτό. Μπορείτε να βοηθήσετε τις αρτηρίες σας να ξεβουλώσουν και να προστατέψετε τον εαυτό σας από την καρδιακή προσβολή, τρώγοντας κάτι από τα παρακάτω:

1. Αβοκάντο: Η καθημερινή κατανάλωση αβοκάντο βοηθά στην χοληστερίνη, μειώνει την κακή χοληστερίνη και αυξάνει την καλή, η οποία διατηρεί τις αρτηρίες καθαρές. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αβοκάντο αντί για μαγιονέζα.


2. Σπαράγγια: Βοηθάνε να μειωθεί η πίεση και εμποδίζουν το σχηματισμό θρόμβων, οι οποίοι προκαλούν καρδιαγγειακά προβλήματα. Καθαρίζουν φυσικά τις αρτηρίες και περιέχουν φυτικές ίνες, μεταλλικά στοιχεία και βιταμίνες.


3. Ρόδι: Είναι το φρούτο του οποίου τα αντιοξειδωτικά συμβάλλουν στην υγεία των αρτηριών ενώ παράλληλα ενεργοποιούν το νιτρικό οξείδιο στο σώμα. Αυτό βοηθάει να διατηρηθούν οι αρτηρίες καθαρές.


4. Μπρόκολο: Πλούσιο σε βιταμίνη Κ, το μπρόκολο εμποδίζει το ασβέστιο από το να προκαλέσει ζημιά στις αρτηρίες, ενώ μειώνει τα επίπεδα πίεσης και χοληστερίνης χάρη στις φυτικές ίνες που περιέχει.



5. Κουρκουμάς: Είναι ισχυρό αντιφλεγμονώδες. Οι φλεγμονές είναι μία από τις αιτίες που προκαλούν αρτηριοσκλήρυνση. Ο κουρκουμάς μειώνει τη ζημιά που γίνεται στα τοιχώματα των αρτηριών και αποτρέπει το σχηματισμό θρόμβων.


6. Λωτός: Μειώνει την κακή χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια, ενώ είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικά, πολυφαινόλες και φυτικές ίνες που διατηρούν τις αρτηρίες καθαρές και ρυθμίζουν την πίεση.


7. Σπιρουλίνα: Ρυθμίζει τα λιπίδια στο αίμα, ενώ προσφέρει βιταμίνες και αμινοξέα. Ισορροπεί τα επίπεδα λίπους στο αίμα, χαλαρώνει τα τοιχώματα των αρτηριών και ρυθμίζει την πίεση.


8. Κανέλα: Πλούσια σε αντιοξειδωτικά, προστατεύει από την οξείδωση του αίματος. Μειώνει τα επίπεδα χοληστερίνης και καθαρίζει την πλάκα από τα δόντια, χαρίζοντας υπέροχη γεύση.


9. Κράνμπερι: Μειώνει την κακή χοληστερίνη, αυξάνει την καλή και είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά. Ένας χυμός κράνμπερι τη μέρα μπορεί να μειώσει την πιθανότητα καρδιακής προσβολής ως και κατά 40%.


10.Πράσινο τσάι: Περιέχει κατεχίνες που αποτρέπουν την απορρόφηση της χοληστερίνης κατά την πέψη. Ένα με δύο φλιτζάνια τη μέρα βοηθούν να προλάβετε το βούλωμα των αρτηριών και βελτιώνουν τα επίπεδα λιπιδίων στο αίμα. Ο μεταβολισμός επίσης γίνεται πιο γρήγορος, κι έτσι χάνετε βάρος πιο εύκολα και βελτιώνετε την υγεία της καρδιάς σας.




Πηγή:
relaxtime.gr