Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Μιά σαλάτα με ισχυρές αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντικαρκινικές ιδιότητες

Υλικά
-120 γρ περίπου χοντραλεσμένο σιτάρι
-ένα (1) κουταλάκι του γλυκού κουρκούμι
-θαλασσινό ανεπεξέργαστο αλάτι
-μαύρο πιπέρι
-μία με δύο λιαστές ντομάτες
-τέσσερις πέντε ελιές – μαύρες ή πράσινες -ξεπικρισμένες φυσικά
-τέσσερα πέντε φρέσκα φύλλα δυόσμου ή ένα κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα
-χυμό από ένα λεμόνι
-ένα κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ ή φρεσκοτριμμένη ρίζα
-μία μεγάλη πιπεριά φλωρίνης
–λάδι
–σαφράν
-ένα κρεμμύδια τουρσί – από ζύμωση
-φύλλα μαρουλιού

Διαδικασία
Με τα υλικά μας αυτά φτιάχνουμε μικρά «ντολμαδάκια» τυλιγμένα στα φύλλα του μαρουλιού μας και να πως:
σε πολύ-πολύ λίγο νερό αφήνουμε το πλιγούρι μας να μουλιάσει για πέντε -δέκα λεπτά και σε ένα τηγάνι προσθέτουμε
το αλάτι
το πιπέρι
το κουρκούμι
το σιτάρι μας – όπως είναι με το νερό, το οποίο έχει σχεδόν απορροφήσει
το λάδι
το σαφράν 
και ανάβουμε το μάτι της κουζίνας. Τα γυρίζουμε για πέντε με δέκα λεπτά πολύ πολύ γρήγορα τραβάμε από το μάτι της κουζίνας και προσθέστε 
το χυμό λεμονιού
την πιπεριά ψιλοκομμένη
τις ελιές χωρίς τα κουκούτσια τους κομμένες στα δύο
τη λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη
το κρεμμύδι μας επίσης ψιλοκομμένο
και το τζίντζερ

Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε το δυόσμο
αφού ανακατέψουμε πάλι πολύ καλά τα υλικά μας
στη συνέχεια πλάθουμε μικρές μπουκιές και τις τυλίγουμε στα φύλλα μαρουλιού…
Τα τοποθετούμε σε γυάλινη πιατέλα που να σκεπάζει και τα βάζουμε στο ψυγείο…
Μπορούμε να τα σερβίρουμε μετά από μία ώρα ώστε όλα μας τα υλικά να δέσουν μεταξύ τους…
Η σαλάτα αυτή μπορεί να καταναλωθεί και μετά από αρκετές ώρες διατηρημένη πάντα στο ψυγείο για μία με δύο μέρες… σημείωση: οι ποσότητες είναι ενδεικτικές,μπορούμε να τις προσαρμόσουμε στις δικές μας ανάγκες!!!