Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ - Σε χρόνους που δεν φθάνει η σκέψη του ανθρώπου...

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ
Σε χρόνους που δεν φθάνει η σκέψη του ανθρώπου,
ΥΠΗΡΧΕ ΜΟΝΟ Ο ΘΕΟΣ.
Έρεβος και ανυπαρξία κυριαρχούσαν παντού.
Ξαφνικά άβυσσος φωτός ξεχύθηκε και κάλυψε τα πάντα με μόνο το λόγο του Θεού.
Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟ ΚΑΝΕΝΟΣ –
ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΤΟΥ.
ΔΕ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ.
ΓΕΝΝΗΣΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ- προκαλώντας όλες τις διεργασίες δημιουρ¬γίας, από το σκοτεινό σύμπαν και το άπειρο κενό.
Το χάος που υπάρχει είναι η αδημιούργητη περιοχή του σύμπαντος που θα δημιουργηθεί στο μέλλον.



Ο Υπέρτατος Νους, ο άναρχος και ατελεύτητος δημιουργός, σε στιγμές ευαρέσκειας, από το αρχέγονο πυρ που κυριαρχούσε στο χάος και την αβυσσαλέα σε έκταση δύναμη που έκρυβε μέσα του αυτό, δημιούργησε τα πάντα.
Άστρα και γαλαξίες και όλα τα ουράνια σώματα μορφοποίησαν το σύμπαν, που πλημμύρισε από αβύσσους φωτός της θείας παρουσίας.
Ο Θεός διέσπασε την απέραντη σιωπή του χάους με την ασύλληπτη δημιουργία, όντων, ορατών και αοράτων, σε στιγμές υπέρτατης ευδαιμονίας για να ευχαριστήσει τον εαυτό του.
Το σύμπαν εμπεριέχει τα πάντα, όσα αντιλαμβάνονται οι αισθήσεις σας και όσα αδυνατεί να συλλάβει ο νους σας.
Υπάρχουν κόσμοι τους οποίους η ανθρώπινη σκέψη δεν μπορεί να πλησιάσει, δε φθάνει να τους εννοήσει, πώς θα μπορούσε να εννοήσει την απέραντη σκέψη του Δημιουργού;
ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΚΟΚΚΟΥΣ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΟΥΣΙΑΣ.
ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΥΤΕ Ο ΙΕΡΟΣ ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΦΩΤΟΣ
ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ Ο ΘΕΟΣ (ΟΛΟΝ ΦΩΣ)
ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΟΡΦΑ
ΠΟΛΥΔΙΑΣΤΑΤΑ-
ΑΣΥΛΛΗΠΤΑ ΚΑΙ
ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΑ.
Τίποτε δε δημιουργήθηκε άσκοπα, τα πάντα είναι γονιμοποι¬ημένα δημιουργήματα του φωτός και πληρούν ένα θείο προορι¬σμό που ΜΟΝΟ Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ.
Ό,τι βλέπετε στον ουρανό και τη Γαία είναι μια ελαχίστη εκδήλωση της μεγαλειώδους δημιουργίας του Όλου Φωτός. ΑΣΤΡΑ ΚΑΙ ΓΑΛΑΞΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΘΕΙΚΟΥ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ.
Αγνοείτε αυτά που δε βλέπετε αν και είναι απείρως περισσότερα από αυτά που αντιλαμβάνονται οι αισθήσεις σας.
Μαζί με το δικό σας σύμπαν, το Όλον Φως δημιούργησε και άλλα σύμπαντα και άλλους κόσμους που κινούνται αέναα, γεννιούνται και πεθαίνουν, αναδημιουργούνται με τη φθορά και φθείρονται με τη γέννηση. Δημιούργησε ορατά και αόρατα, όντα,


φωτεινές και σκοτεινές οντότητες, άστρα και γαλαξίες, αβύσσους φωτός και ενέργειας. Καταστάσεις που δεν αρκούν οι αισθήσεις και το πνεύμα σας να τις εννοήσουν.
ΟΛΑ ΤΑ ΟΡΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΦΘΑΡΤΑ-
ΤΑ ΑΟΡΑΤΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΦΘΑΡΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ
ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ.
Η δημιουργία είναι έκφραση πολύμορφη, πολυδιάστατη, ασύλληπτη και ακατανόητη και βρίσκεται έξω από τα πέρατα του δικού σας νου, αφού υπάρχουν περιοχές στο σύμπαν προσιτές μόνον στο Δημιουργό και οντότητες τις οποίες ουδέποτε θα προ¬σεγγίσει η ανθρώπινη σκέψη.
Για να σας προστατέψει ο Ιερός Άρχοντας Φωτός από ανεπι¬θύμητες πνευματικές ανατροπές, περιόρισε την πνευματικότητα σας και το εύρος της αντίληψης. Για να παρεμποδίσει την αφύ¬πνιση της μνήμης, έθεσε αξεπέραστους φραγμούς στο νοητικό σας πεδίο για να μη δύναται να εισχωρήσει στις άγνωστες περιο¬χές της δημιουργίας.
Αναχωρώντας από τη Γαία θα σας παραδώσω ό,τι επιτρέπε¬ται να σας αποκαλύψω από τη γνώση.
ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΘΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΤΕ ΤΗ ΓΝΩΣΗ – ΚΙ ΑΥΤΗ ΘΑ ΣΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΟ ΟΛΟΝ ΦΩΣ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ.

ΑΠΟ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ Κ. ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗ.
Πηγή: