Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

To Συριακό ΓΕΣ ανακοίνωσε την απελευθέρωση όλου του Χαλεπίου και την επιστροφή στη σταθερότητα και ασφάλεια

To συριακό κράτος ανέκτησε κι απελευθέρωσε το σύνολο της πόλης του Χαλεπίου της β΄μεγαλύτερης πόλης της χώρας, της συμπρωτεύουσας.
Ο συριακός στρατός έκανε αυτή την χαρμόσυνη ανακοίνωση το βράδυ της Πέμπτης μετά την έξοδο και του τελευταίου convoi »ανταρτών » και πολιτών από το Α Χαλέπι.
«Η Γενική Διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων ανακοινώνει την επιστροφή στην ασφάλεια του Χαλεπίου μετά την απελευθέρωση της από την τρομοκρατία και των τρομοκρατών και της εξόδου αυτών (…) που παρέμεναν », διαμήνυσε ο στρατός με ανακοινωθέν που ανάγνωσε ένας στρατηγός στη συριακή κρατική τηλεόραση.
AFP
« H επανεγκαθίδρυση της ασφάλειας και της σταθερότητας στο Χαλέπι είναι μια νίκη που αντιπροσωπεύει μια καμπή στρατηγικής σημασίας (…) στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας « , πρόσθεσε το ανακοινωθέν.
Αυτή « υπογραμμίζει την ικανότητα του συριακού στρατού και των συμμάχων του να κερδίσει τη μάχη κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων και θέτει τις βάσεις μιας νέας φάσης για την εκδίωξη της τρτομοκρατίας από όλο το έδαφος της Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας ».
Ο στρατός και η Hezbollah αναπτύχθηκαν και στον τελευταίο θύλακα που ήλεγχαν οι »αντάρτες » ανέφερε από την πλευρά του στο AFP το syriahr .sana AFP.





Πηγή:
dimpenews.com