Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

ΘΕΟΣ ΕΡΜΗΣ

-Ο πάνσοφος φτερωτός θεός που πετούσε με τα μαγικά πέδιλά του με ταχύτητα χίλιες φορές πιο γρήγορα από τον άνεμο και η μάνα του η Μαία που ήξερε αστρονομία και μαθηματικά του δίδαξε το πέταγμα του νου.

-Σύμφωνα με την παράδοσή μας είναι ο πρώτος εφευρέτης μουσικού οργάνου που απέδιδε την εφτάβαθμη μουσική κλίμακα,ο θεός της ρητορίας και της ευγλωτίας είχε επιφορτισθεί από την γαλαξιακή ιεραρχία στην καλλιέργεια του λόγου της ομιλίας και της γραφής στο εξανθρωπιζόμενο ανθρωποειδές και για τον λόγο αυτό στάλθηκε στη Γη.

-Πάντα έφερε μαζί του το αινιγματικό και παντοδύναμο κηρυκείο του, που του ειχε δωρίσει ο Απόλλων, το οποίο έλαμπε σαν ήλιος και ακτινοβολούσε.
-Έδινε μορφήσε άμορφα όντα και αντικείμενα.
-Θεράπευε όλες τις ασθένειες.
-Φώτιζε τα σκοτάδια σαν ήλιος, έδινε και αφαιρούσε τη ζωή ανασταίνοντας και νεκρούς.
-Ό,τι αντικείμενο άγγιζε το μετέτρεπε σε χρυσό.
-Ήλκυε και απωθούσε τις ψυχές τις οποίες ήταν εντεταλμένος να οδηγεί στον προορισμό τους.
-Ήταν ιερό έμβλημα της Γαλαξιακής Συνομοσπονδίας των «Ε» και έκρυβε μέσα του ανίκητες δυνάμεις που τις έπαιρναν σοβαρά υπ' όψη τους θεοί και άνθρωποι.
-Το κυρηκείο πάντα συμβολιζόταν λοξά και είχε κλίση ίση με την κλίση του άξονα της γης (23° 27') αφού ο Ερμής ήταν μέγας αστρονόμος και μελέτησε άστρα, γαλαξίες, το ηλιακό μας σύστημα και πρώτος αυτός έκανε γνωστό στους ανθρώπους το ιερώτατο άστρο του Σειρίου το οποίο εποίκησε τη Γη μας!!
ΑΡΙΣΤΑΙΑΣ Ο ΛΥΡΙΟΣ
Πηγή: