Τρίτη 18 Απριλίου 2017

Τζιχαντιστές, τρομοκράτες, τριτοκοσμικοί και τα Σκόπια έδωσαν συγχαρητήρια στον Ερντογάν

Δεν είναι και πολλοί οι ξένοι ηγέτες που έσπευσαν να συγχαρούν τον Ερντογάν για την οριακή και νοθευμένη «νίκη» του «ναι» στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου.
Ο πρώτος που έσπευσε να τον συγχαρεί ήταν ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίγιεφ, ο οποίος είναι πιστός σύμμαχος της Άγκυρας. Εξάλλου οι Αζέροι είναι τουρκική φυλή και βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση με την Αρμενία, πράγμα που εκμεταλλεύονται οι Τούρκοι για να παριστάνουν τους «προστάτες» τους.


Τον Ερντογάν συνεχάρη επίσης ο εμίρης του Κατάρ, Αλ Θάνι, με τον οποίο υποστηρίζουν παρέα τους τζιχαντιστές στη Συρία αλλά και ο πρόεδρος της Παλαιστίνης, Μαχμούντ Αμπάς, του οποίου ο φιλοτουρκισμός είναι «έκδηλος», αλλά ο καθένας κάνει τις επιλογές του και οι Παλαιστίνιοι τις έχουν κάνει εδώ και πάρα πολύ καιρό.
Συγχαρητήρια έδωσε επίσης ο Αρχηγός της Κίνησης Νάχντα της Τυνησίας, Γκανούσι. Η Νάχντα είναι ισλαμιστικό κόμμα της Τυνησίας που «εμπνέεται» από τη Μουσουλμανική Αδελφότητα.
Επίσης, τον Ερντογάν συνεχάρη και ο αρχηγός του Πολιτικού Γραφείου της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς, Μεσάλ. Η Χαμάς είναι το παρακλάδι της Μουσουλμανικής Αδελφότητας μεταξύ των Παλαιστινίων και θεωρείται από το Ισραήλ τρομοκρατική οργάνωση.
Τη «νίκη» του «ναι» χαιρέτησε και το γραφείο του Αντιπρόεδρου του Πρόεδρου του Ιράκ, που αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος «καταδεικνύει την πίστη του τουρκικού λαού στην ικανότητα της δυνατής διακυβέρνησης του Ερντογάν».
Από τον ισλαμιστικό συρφετό τρομοκρατικών οργανώσεων δεν μπορούσε να απουσιάσει και ο ίδιος ο εκπρόσωπος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, Ταλάτ Φεχμί, ο οποίος συνεχάρη τον τουρκικό λαό για την επικράτηση του «ναι» στο δημοψήφισμα. Σε δήλωση του αναφέρεται ότι ο τουρκικός λαός δίδαξε την δημοκρατία στον κόσμο και ότι ο αρχηγός που έχει στήριξη του λαού, μπορεί να ξεπεράσει όλες τις δυσκολίες.
Συγχαρητήρια στον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπαν τηλεφωνικά ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, Αντέλ Αλ Τζουμπέιρ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης των Σκοπίων, Νικολά Ποπόφσκι και οι υπουργοί Εξωτερικών της Κένυας και του Σουδάν.
Τα συγχαρητήριά τους εξέφρασαν με γραπτές ανακοινώσεις τους και οι «μετριοπαθείς» τζιχαντιστικές οργανώσεις στη βόρεια Συρία που μάχονται ενάντια στην κυβέρνηση Άσαντ ως μισθοφόροι του Ερντογάν.
Καμία δυτική χώρα, ούτε οι ΗΠΑ, δεν έκαναν τον… κόπο να πούνε μια καλή κουβέντα στον «νόθο» σουλτάνο.




Πηγή:
tribune.gr