Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Η ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ... ΕΙΝΑΙ ή ΟΧΙ ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ;!!!

-Ο Προμηθεας, αυτος ο μεγαλος γενετιστης της Ουρανιας Κοινωνιας, στην δημιουργια του ανθρωπου, αυτου του εκπληκτικου εργου των Θεων, προσθεσε μεσα στο DNA μας αναμεσα στις αλλες εντολες-οδηγιες και το προγραμμα ΕΡΙΝΥΕΣ ωστε να τον προφυλασσει απο εγκληματα και ανομες πραξεις.

-Οταν λοιπον ο ανθρωπος παρεβαινε αυτην την κυτταρικη του εντολη, μεσα του δημιουργουσε θυελλα, καταδιωξη, φοβο και τρομο διχως να μπορει να ηρεμει η ψυχη του και να μην μπορει να συνεχισει την ζωη του.

-Η Ιστορια μας λεει οτι ο ανθρωπος πηγαινε στα ιερα και παρουσιαζοταν στον υπευθυνο Ιεροφαντη και εξηγουσε τον λογο της επισκεψης του, αυτο δε ονομαζοταν ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ!!!
-Ο Ιεροφαντης ακουγε με προσοχη και συμβουλευε τον τροπο εξιλεωσης που επρεπε να ακολουθησει.

-Αφου εκανε οτι του ειχαν πει ακολουθουσε ο σωματικος καθαρμος, η ακρεοφαγια για οσο διαστημα θα περνουσε στα ιερα,αυτο δε ονομαζοταν ΝΗΣΤΕΙΑ και μετα την ορισμενη περιοδο συμμετειχε των μυστηριων τρωγοντας ψωμι και πινοντας κρασι, αυτο δε ονομαζονταν ΑΓΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗ.

-Επειτα του εμενε οσο διαστημα ηταν γιαυτον αρκετο για να ηρεμησει η ψυχη του, ηταν υπο την προστασια του θεου Απολλωνα και αν ηθελε εφευγε δενοντας στα μαλλια του φυλλα δαφνης και επεστρεφε στην κανονικη ζωη του.
ΑΠΟ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ Γ. ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗ - ΑΡΙΣΤΑΙΑ