Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Πρόεδρος Φιλιππίνων Ντουτέρτε προς πρεζέμπορους: «Θα σας σκοτώσω και γι ‘αυτό το λόγο ο ΟΗΕ βρίσκεται εδώ να σας σώσει»

Οι Φιλιππίνες είναι ενάντια στην ανεπίσημη επίσκεψη του ειδικού εισηγητή του ΟΗΕ στη χώρα, υποστηρίζοντας ότι είναι προκατειλημμένη από τον αμφιλεγόμενο «πόλεμο κατά των ναρκωτικών» της χώρας και απειλεί να υποβάλει καταγγελία στον ΟΗΕ.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Προέδρου, Ernesto Abella δήλωσε ότι η αντιπροσωπεία του ΟΗΕ, φτάνοντας στη χώρα χωρίς να ειδοποιήσει τις αρχές, στέλνει ένα «σαφές μήνυμα» ότι θα προωθήσει μια μονόπλευρη γνώμη για την αμφισβητούμενη σταυροφορία κατά των ναρκωτικών, αναφέροντας την άρνησή της να συμμετάσχει σε δημόσια συζήτηση.


Ο Duterte, ο οποίος έχει κάνει τον πόλεμο κατά των ναρκωτικών το επίκεντρο του πολιτικού του προγράμματος από τότε που έφτασε στην εξουσία, αντέδρασε στην άφιξη της Callamard, τονίζοντας ξανά τη θέση του
» Θα σας σκοτώσω. Θα σας σκοτώσω πραγματικά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο εισηγητής των Ηνωμένων Εθνών βρίσκεται εδώ και διερευνεί την εξωδικαστικές δολοφονία «, δήλωσε ο Duterte, αναφερόμενος σε εμπόρους ναρκωτικών, όπως αναφέρει το The Philippine Star.


«Τους είπα ότι μόλις εμπλακείτε με το εμπόριο ναρκωτικών θα σας σκοτώσω. Θα σας καταπιώ, θα σας δηλητηριάσω, θα σας βομβαρδίσω, οτιδήποτε. Θα κλέψω ακόμα και τη σύζυγό σας  «, πρόσθεσε ο ηγέτης των Φιλιππίνων.




Πηγή:
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΑΠΟ RT
grothia.gr