Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Η ετυμολογία της λέξεως «Κύπρος» που μάς κρύβουν οι αλήτες

Το βίντεο είναι από την σημερινή (Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017, ώρα 4.30 μ.μ.) εκπομπή «Στάση ΕΡΤ» της ΕΡΤ-1 με φιλοξενούμενη την κόρη του θρυλικού τραγουδιστή Φώτη Πολυμέρη, Θεοφανώ Πολυμέρη, που έχει συγγράψει το βιβλίο «Ετυμολογία Κυρίων Ονομάτων και Τοπωνυμίων των Ομηρικών Επών» που εξέδωσε ο εκδοτικός οίκος «Ήλεκτρον» του Κώστα Πλεύρη.


Η Θεοφανώ (που έχει σπουδάσει ηλεκτρονικούς υπολογιστές στην Αμερική) αποκαλύπτει την ετυμολογία της λέξεως «Κύπρος» που μάς κρύβουν επί 200 χρόνια οι ανθέλληνες διαφωτιστές μας, για να μήν αντιληφθούμε ότι Κύπρος και Θεά Αφροδίτη είναι απολύτως ταυτισμένες, και να μήν αισθανθούμε Εθνικά Υπερήφανοι... Μεταφέρουμε επί λέξει...
ΘΕΟΦΑΝΩ ΠΟΛΥΜΕΡΗ: «Η Κύπρος ονομάστηκε με το όνομα αυτό, διότι είναι το νησί της Αφροδίτης, ίδιον της οποίας είναι να πορίζει, να προσπορίζει που λέμε σήμερα, να προμηθεύει την κύησι, την εγκυμοσύνη, μέσω της ερωτικής επαφής. Ακούστε τώρα: «Κύειν» με ύψιλον, πορίζεσθαι, από το ρήμα «κύω» που σημαίνει φουσκώνω, «κύμα» είναι το φούσκωμα της θαλάσσης, εγκύω σημαίνει φουσκώνω εντός. Κύπρος λοιπόν, εκ του κύειν πορίζεσθαι. Από εκεί το ρήμα «κυπρίζω» που σημαίνει «ανθίζω», διότι μία γυναίκα εγκυμονούσα φέρει καρπό και άρα είναι ανθισμένη. Από εκεί ο «κυπρίτης», που είναι το όνομα του χαλκού, υπήρχαν πολλά κοιτάσματα χαλκού στο νησί. Κι από εκεί οι Λατίνοι την είπαν «cuprum», «copper» στα αγγλικά και πήραν όλοι παγκοσμίως να λένε «copper». Κι όποτε χρησιμοποιούν την λέξη αυτή, μνημονεύουν το ίδιον της Αφροδίτης, να πορίζει την κύησι, να προσπορίζει την κύησι, λέμε σήμερα...»
ΙΔΟΥ, λοιπόν, ότι η ίδια η ετυμολογία της λέξεως «Κύπρος» είναι ταυτισμένη με την Θεά Αφροδίτη. Γι' αυτό μάς την κρύβουν επί 200 χρόνια, όλοι αυτοί που αποκαλούν την Κύπρο... «το Νησί του Αποστόλου Βαρνάβα!..





Πηγή:
Stoxos Radio