Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΕΒΡΑΙΟΙ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ Ο ΑΒΡΑΑΜ...

ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΗ ΦΛΥΑΡΙΑ

ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΕΒΡΑΙΟΙ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ Ο ΑΒΡΑΑΜ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΧΡΙΣΤΑΝΟΙ ΤΟΝ ΑΝΑΣΤΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΗ ΦΛΥΑΡΙΑ;
ΠΟΙΟΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΟΥΝ;
ΑΛΛΑ ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΠΕΠΤΟ ΦΑΓΗΤΟ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ;



Ο Ισραηλινός Ze'ev Herzog καθηγητής Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ του Τμήματος Αρχαιολογίας και της Ιστορίας των Λαών, της εγγύς και μέσης Ανατολής την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 1999 με ένα δημοσίευμά του εξαπέλυσε μια πραγματική επιστημονική βόμβα, η οποία δημοσιεύτηκε από το περιοδικό «Ha'aretz Magazine» της ισραηλινής εφημερίδας «Ha'aretz» με τίτλο «Αποδομώντας τα τείχη της Ιεριχούς», το οποίο ανέτρεπε όλο το παραμύθι της Παλαιάς Διαθήκης του Γιαχβέ του Σινά.
Η εφημερίδα έγραφε: «Μετά από 70 χρόνια εντατικών ανασκαφών στους αγίους τόπους, οι αρχαιολόγοι διαπίστωσαν ότι οι Αιγυπτιακοί πάπυροι και όλες οι επιγραφές που βρέθηκαν δεν κάνουν καμία αναφορά της παρουσίας των Ισραηλιτών στην Αίγυπτο, του Αβραάμ, του Ισαάκ και του Ιακώβ, και είναι επίσης απόλυτα σιωπηλές σχετικά με τα γεγονότα της Εξόδου των Εβραίων. Οι εβραίοι πατριάρχες ήταν θρυλικές αφηγήσεις των λαών της Μεσογείου Θαλάσσης, δεν πήγαν ποτέ στην Αίγυπτο και ούτε υπήρξε ποτέ έξοδος από την Αίγυπτο, και ούτε έγινε ποτέ καμία περιπλάνηση των Εβραίων στην έρημο, και κυρίως δεν έγινε καμία κατάκτηση εδαφών της Παλαιστίνης από τους Εβραίους με στρατιωτική εκστρατεία και δεν πρέπει να θεωρούνται εδάφη των δώδεκα φυλών του Ισραήλ. Η άφιξη των Εβραίων στην Παλαιστίνη, αν υπήρξε ποτέ, ήταν μάλλον μετανάστευση, παρά κάποια κατάκτηση.
Είναι καιρός να σταματήσω να ψάχνω για κάτι που δεν είναι εκεί. Δεν υπάρχει καμία ιστορική αναφορά της αυτοκρατορίας του Δαβίδ και του Σολομώντα όπως περιγράφεται από τη Βίβλο, και αν υπήρξε ήταν στην καλύτερη περίπτωση κάτι πολύ μικρό για βασίλειο, μια μικρή μοναρχία νομαδικών φυλών και στη χειρότερη περίπτωση ένας συνολικός μύθος.
Εξάλλου ο Σολομώντας και ο Δαβίδ είναι εντελώς απόντες στο αρχαιολογικό αρχείο. Οι συνθήκες στην αρχαία Παλαιστίνη την εποχή που αναφέρονται από την Παλαιά Διαθήκη ήταν τελείως αφιλόξενες για την ανάπτυξη ενός εκτεταμένου βασιλείου, και σίγουρα κανένα έργο βιτρίνας όπως τα αιγυπτιακά ιερά ή τα παλάτια της Μεσοποταμίας θα μπορούσαν να είχαν κατασκευαστεί εκεί. Στην πραγματικότητα, η αρχαιολογία της Παλαιστίνης δεν προέκυψε από πρωτοβουλία των μουσείων, αλλά προέκυψε από θρησκευτικά κίνητρα.
Εκείνοι που ενδιαφέρονται να γνωρίζουν αυτά τα γεγονότα τα γνωρίζουν εδώ και χρόνια, αλλά στο Ισραήλ υπάρχουν πεισματάρηδες άνθρωποι και δεν θέλουν να ακούσουν τίποτε γι' αυτό.
Οι περισσότεροι από αυτούς που ασχολούνται με την επιστημονική εργασία σε τομείς της Βίβλου, την αρχαιολογία και την ιστορία του εβραϊκού λαού, διαπίστωσαν ότι η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική από αυτή που περιγράφει η Βίβλος».
Ωστόσο, η πραγματική βόμβα ήταν η αποκάλυψη του καθηγητή Ze'ev Herzog: «Ο φοβερός και τρομερός Γιαχβέ, που υποτίθεται ότι ήταν ο μοναδικός θεός έλεγε ψέματα ότι δεν υπήρχαν άλλοι θεοί εκτός από αυτόν, γιατί ήταν παντρεμένος με την θεά Ασερά».
Και πόσα άλλα μας κρύβουν;
«Η Ιεριχώ, η κατάκτηση της οποίας περιγράφεται με κάθε λεπτομέρεια στο βιβλίο του Ιησού του Ναυή, έχουν αποδειχθεί πολύ απογοητευτικοί μύθοι. Δυστυχώς παρά τις προσπάθειες των ανασκαφέων για να βρουν κάτι διαφορετικό, διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε πόλη Ιεριχώ, για να κατακτηθεί από τους Εβραίους και μάλιστα με τον πολύ μυστηριώδη τρόπο που ιστορείται».
«Τα αρχαιολογικά ευρήματα βρίσκονται σε κατάφωρη αντίθεση με τη βιβλική εικόνα. Δεν υπήρξε χανανιτική πόλη «μεγάλη», οχυρωμένη με «υψηλά τείχη». Επομένως ο ηρωισμός των κατακτητών, οι λίγοι εναντίον των πολλών και μόνο με τη βοήθεια του Θεού ο οποίος αγωνίστηκε με τους ανθρώπους και κατέλαβαν τα τείχη, είναι μια θεολογική παραμυθολογία ιστορικά αβάσιμη και αρχαιολογικά αστήρικτη» (απόσπασμα από το ένθετο που δημοσίευσε στην εβραϊκή εφημερίδα «Ha'aretz» με τίτλο «Αποδομώντας τα τείχη της Ιεριχούς», ο αρχαιολόγος καθηγητής Ze'ev Herzog).
Επιπλέον, ο συνάδελφος του Ze'ev Herzog, στο πανεπιστήμιο του Ισραήλ, ο Φινκελστάϊν, επιμένει ότι: «οι Εβραίοι δεν ήταν τίποτα περισσότερο από το νομάδες Χαναναίους που συναλλασσόταν με τους κατοίκους της πόλης της Ιερουσαλήμ».
Αφού δεν βρέθηκαν στοιχεία για τους πατριάρχες, την έξοδο από την Αίγυπτο και την περιπλάνηση στην έρημο, και ούτε ιστορική επιβεβαίωση της στρατιωτικής κατάκτησης των οχυρωμένων πόλεων και εδαφών της Παλαιστίνης, κακώς το Ισραήλ κατέχει ξένα εδάφη και πρέπει να φύγει κατεπειγόντως από την Παλαιστίνη.
Ο εβραίος ιστορικός καθηγητής Nadav Ne'eman, στο τμήμα Πολιτισμού και Λογοτεχνίας του Τελ Αβίβ, δημοσίευσε ένα άρθρο στην «Ha'aretz» με τίτλο «ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΒΡΑΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ- ΓΙΑΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΨΕΜΑΤΑ»,
ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ.
Και βεβαίως το Ισραήλ και η θρησκεία που δημιούργησε είναι ένα τεράστιο λάθος και ένα φρικτό ψέμα.


Πηγή:
Grigoris Makrinitsas
ΕΛΛΑΝΙΑ ΠΥΛΗ