Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

«Δεν είμαστε μόνοι» λέει ο επικεφαλής του μυστικού προγράμματος του Πενταγώνου για τον εντοπισμό UFO

Λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο που δείχνει ένα άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο να πετά πάνω από την ακτή της Καλιφόρνια το 2014

Την προσωπική του πεποίθηση ότι δεν είμαστε μόνοι στο σύμπαν και ότι εξωγήινη ζωή μπορεί να έχει ήδη επισκεφθεί τον πλανήτη μας εξέφρασε ο επικεφαλής του μυστικού προγράμματος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ για τον εντοπισμό UFO.


H παραδοχή αυτή του Luis Elizondo, διοικητή του προγράμματος που τερματίστηκε πριν από μόλις πέντε χρόνια, έρχεται στον απόηχο της δημοσιοποίησης ενός βίντεο που δείχνει ένα άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο να πετά πάνω από την ακτή της Καλιφόρνια το 2014.

Το βίντεο που κατέγραψαν πιλότοι του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ ήταν απόρρητο μέχρι πριν από λίγα 24ωρα, και η δημοσιοποίησή του έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων από τα διεθνή ΜΜΕ.



Το μυστικό πρόγραμμα των ΗΠΑ, με ονομασία «Advanced Aviation Threat Identification Programme» τερματίστηκε το 2012 λόγω περιορισμένων κονδυλίων, ωστόσο το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας παραδέχθηκε μόλις πριν από λίγες μέρες την ύπαρξή του.

Ο επικεφαλής του προγράμματος δηλώνει τώρα ότι, ανάμεσα στα στοιχεία που συγκέντρωσε η ομάδα του επί σειρά ετών, υπάρχουν «ισχυρότατες αποδείξεις» ότι οι άνθρωποι δεν είναι μόνοι τους στο σύμπαν.

Όπως είπε στο CNN στόχος της ομάδας του ήταν «η αναγνώριση, από πλευράς εθνικής ασφαλείας, ιπτάμενων αντικειμένων άγνωστης ταυτότητας που είτε βλέπαμε με τα ίδια μας τα μάτια είτε εντοπίζαμε σε ραντάρ ή μαθαίναμε γι' αυτά μέσω αναφορών», αλλά και ο προσδιορισμός του βαθμού της απειλής σε κάθε ξεχωριστή περίπτωση.

«Βρήκαμε πολλά πράγματα. Βέβαια υπάρχουν υπερβολές στα social media, αφού πολλοί χρήστες μην έχοντας πολλές πληροφορίες για το έργο μας προσπάθησαν να αυτοσχεδιάσουν. Ωστόσο υπάρχουν ακόμη πολλά πράγματα που δεν γνωρίζουμε. Το σημαντικό είναι ότι καταγραψαμε κάποιους πολύ ενδιαφέροντες τύπους αεροσκαφών. Ιπτάμενα αντικείμενα που δεν φαίνονται να έχουν εμφανείς διατάξεις πρόωσης και πλοήγησης, αλλά μπορούν να πραγματοποιούν ελιγμούς που ξεπερνούν τα όρια της ανθρώπινης τεχνολογίας. Υπερηχητικές ταχύτητες, χαμηλή παρατηρησιμότητα και άλλες δυνατότητας που αψηφούν τους νόμους της αεροδυναμικής».

Σύμφωνα με τον κ. Elizondo, αρκετά από τα αεροσκάφη επιδείκνυαν ικανότητες που ούτε οι ΗΠΑ ούτε καμία άλλη χώρα θα μπορούσε να πετύχει μέσω της τεχνολογίας της.

«Δεν μπορώ να μιλήσω εκ μέρους της Κυβέρνησης, αφού δεν εργάζομαι πλέον για αυτή. Ωστόσο η προσωπική μου πεποίθηση είναι ότι υπάρχουν πολύ ισχυρές αποδείξεις ότι δεν είμαστε μόνοι μας, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό», δήλωσε χαρακτηριστικά στο CNN.
Νάνσυ Κουλούρα



Πηγή: