Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Φτιάξε τη πιο νόστιμη μαγιονέζα χωρίς αυγά με μόνο 3 υλικά

Ετοιμάσου να φτιάξεις και εσύ τη πιο νόστιμη vegan μαγιονέζα χωρίς αυγά ή άλλα ζωικά πρόσθετα και συνδύασε σε όλες σου τις συνταγές.

Λόγω του ότι δεν μου αρέσει η κλασική μαγιονέζα που είναι γεμάτη αυγά και ανθυγιεινά λίπη, έψαξα και βρήκα μια πιο νόστιμη αλλά και πιο υγιεινή παραλλαγή μαγιονέζας, που μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις σε όλα τα αγαπημένα σου φαγητά. Συνδύασε τη, με τα αγαπημένα σου σνακ και εντυπωσίασε τους πάντες μιας και δεν θα καταλάβουν τη διαφορά τους. Η μαγιονέζα χωρίς τύψεις σε περιμένει να τη φτιάξεις και εσύ με ελάχιστα υλικά.


Τι θα χρειαστείς:

  • 1 ποτήρι του νερού ηλιέλαιο 
  • Μισό ποτήρι γάλα σόγιας ή αμυγδάλου 
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο λεμόνι 
  • λίγο αλάτι για τη γεύση 


Εκτέλεση

Η πιο εύκολη μαγιονέζα χωρίς αυγά και χωρίς κάποιο ζωικό προϊόν, σε περιμένει να τη φτιάξεις αλλά και να γευθείς το πόσο νόστιμη είναι. Είναι πολύ εύκολη να τη φτιάξεις και θα χρειαστείς μόνο δέκα λεπτά από τον χρόνο σου.

Αρχικά, πάρε ένα μακρύ βάζο, όπως αυτά που βάζουμε τις μαρμελάδες και ρίξε μέσα το λάδι της επιλογής σου. Εκτός από ηλιέλαιο, μπορείς να βάλεις και σογιέλαιο. Δεν σου προτείνω ελαιόλαδο γιατί θα γίνει πολύ βαριά η μαγιονέζα μας. Ωστόσο, αν έχεις μόνο ελαιόλαδο, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις άφοβα.

Στη συνέχεια ρίξε μέσα το γάλα και το λεμόνι και στο τέλος πρόσθεσε και το αλάτι.

Ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ ή με ένα μίξερ για 2 λεπτά, μέχρι το λάδι να γίνει ένα με το μείγμα. Αν έχεις υπομονή, μπορείς να το κάνεις και με το χέρι. Μόλις αφρατέψει το μείγμα, η μαγιονέζα μας είναι έτοιμη.

Μπορείς να διατηρήσεις τη μαγιονέζα στο ψυγείο σου μέχρι 3 ημέρες για να μην χαλάσει. Αν θέλεις λιγότερο μείγμα, μπορείς να βάλεις λιγότερη ποσότητα στα υλικά.

Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!




Πηγή: